RTR_Curry_rostad_larfile
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Curryrostad kycklinglårfilé med grönärtsguacamole

30 min | Enkelt

Kycklinglårfilé med smakkompisar som curry och kokos av Markiz Tainton.

Ingredienser

Curryrostad kycklinglårfilé

2 msk
olivolja
2 msk
currypulver
0.5 l
kokosmjölk
salt och peppar
250 g
sojabönor
250 g
romanticatomater, delade

Grönärtsguacamole

250 g
gröna ärtor
1 msk
olivolja
0.5 st
rödlök
1 st
vitlöksklyfta
1 st
röd paprika
1 st
lime
0.5 dl
crème fraiche
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklinglårfilé med smakkompisar som curry och kokos av Markiz Tainton.

Så här gör du

Currykyckling

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda kycklingen med olivoljan och sprid ut i en långpanna. Krydda med curry, kokosmjölk, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Lägg på sojabönorna och tomaterna efter 20 minuter.

Grönärtsguacamole

Mixa ärtorna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.

Skala, hacka lök och vitlök.

Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris (svart, rött eller havreris).