
Curryrostad kycklinglårfilé med grönärtsguacamole
Ingredienser
Curryrostad kycklinglårfilé
Grönärtsguacamole
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklinglårfilé med smakkompisar som curry och kokos av Markiz Tainton.
Så här gör du
Currykyckling
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kycklingen med olivoljan och sprid ut i en långpanna. Krydda med curry, kokosmjölk, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Lägg på sojabönorna och tomaterna efter 20 minuter.
Grönärtsguacamole
Mixa ärtorna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
Skala, hacka lök och vitlök.
Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris (svart, rött eller havreris).
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingbacon och västerbottensoströra

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost