Curryrostad kycklinglårfilé med grönärtsguacamole
30 min | Enkelt
Ingredienser
Curryrostad kycklinglårfilé
800 g
2 msk
olivolja
2 msk
currypulver
0.5 l
kokosmjölk
salt och peppar
250 g
sojabönor
250 g
romanticatomater, delade
Grönärtsguacamole
250 g
gröna ärtor
1 msk
olivolja
0.5 st
rödlök
1 st
vitlöksklyfta
1 st
röd paprika
1 st
lime
0.5 dl
crème fraiche
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklinglårfilé med smakkompisar som curry och kokos av Markiz Tainton.
Så här gör du
Currykyckling
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kycklingen med olivoljan och sprid ut i en långpanna. Krydda med curry, kokosmjölk, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Lägg på sojabönorna och tomaterna efter 20 minuter.
Grönärtsguacamole
Mixa ärtorna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
Skala, hacka lök och vitlök.
Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris (svart, rött eller havreris).