Kycklingkroketter och crostini med riven tomat
Ingredienser
Kycklingkroketter
Panering
Tryffelmajonnäs
Crostini, manchego och riven tomat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Två förslag på supergoda snacks till nyår. Krispiga kycklingkroketter och crostini med riven tomat och manchego.
Så här gör du
Kycklingkroketter
Krydda kycklingklubborna med salt och peppar. Lägg i en ugnsform och och baka kyckling i ugn på 180 grader i ca 30 minuter eller tills det når en innertemperatur på 82 grader. Låt svalna.
Riv ner kycklingen i en bunke. Hacka skinnet fint. Tillsätt bechamel, rökt paprikapulver, riven ost och citronskal. Tillsätt salt och peppar och blanda till en fast smet.
Rulla små bollar genom att fukta händerna (köttbullestorlek). Rulla runt i mjöl och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Panera kycklingbollarna i vispat ägg, pankoströbröd och upprepa därefter paneringen i mer ägg och pankoströbröd. Denna dubbeldubbelpanering är för att kroketterna ej ska spricka vid fritering. Detta går bra att förbereda dagen innan om man vill. Förvara i kyl eller frys.
Hetta upp olja i fritös eller kastrull till 170 grader. Fritera i ca 3 minuter tills dina kroketter har fått fin gyllenbrun färg och är krispiga. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper.
Tryffelmajonnäs
Blanda ihop majonnäsen med dijonsenap och vitvinsvinäger. Tillsätt några droppar tryffelolja och om möjligt riv ner lite färsk vintertryffel.
Crostini med riven tomat
Riv bifftomaterna på grova sidan av ett rivjärn. Lägg tomatrivet i en sil och låt vätskan rinna av i ca 15 minuter. Tillsätt salt, peppar och olivolja för smak.
Skär surdegsbaguette i skivor och gnid in skivorna med en halverad vitlök. Stek därefter baguetteskivorna frasiga i olivolja.
Toppa med riven tomat, manchego och gärna rostat kycklingskinn.
Rostat kycklingskinn
Salta och peppra kycklingskinnet. Lägg upp på plåt och rosta i ugnen på 140 grader i ca 30 minuter. När skinnet är krispigt ta ut ur ugnen och låt svalna. Hacka upp skinnet.
Dina kycklingkroketter är redo att serveras. Smaklig måltid!
Till kroketter kan du även använda rester av överbliven kyckling eller färdig butiksgrillad kyckling Riv då av kycklingköttet med en gaffel.
Här är ytterligare ett recept med krokett med kyckling och smak av japapeno och gurka samt ett annat recept med Kycklingkroketter med smak av glögg och ädelostcrème.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Förvaring
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel