Citronstekt-kycklingbröstfilé-med-rostad-vitlökssås
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Citronstekt kycklingbröstfilé med rostad vitlökssås, saltbakade rödbetor och spenat

35 min |

Stek bröstfilé från Bosarpkyckling i citron för en härligt syrlig smak och krispigt skinn. Rosta en vitlökssås till, för en passande smakkombo.

Ingredienser

1
citron, skal och saft
200 gram
bladspenat

Rostad vitlökssås

40 gram
vitlöksklyftor, rostade
4 dl
kycklingbuljong
2 dl
grädde
majsstärkelse

Saltbakade rödbetor

600 gram
rödbetor
4 dl
salt (grovsalt)
0.5 dl
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Stek bröstfilé från Bosarpkyckling i citron för en härligt syrlig smak och krispigt skinn. Rosta en vitlökssås till, för en passande smakkombo.

Så här gör du

Rostad vitlökssås: Sätt ugnen på 200° och skala vitlöksklyftorna. Lägg klyftorna i ett paket folie, i ugnen, under cirka 15 minuter.

Börja under tiden med kycklingen.

Tillagning av krispig kycklingbröstfilé: Krydda och bryn filéerna i en stekpanna med skinnsidan nedåt under cirka 5 – 8 minuter. Låt skinnet bli riktigt krispigt för bästa resultat.

Tips: Testa att steka från kall panna för ett ännu krispigare skinn på din kycklingfilé.

Lägg kycklingfiléerna med skinnet nedåt i pannan. Sätt stekpannan på hög värme. Låt filéerna steka på den sidan tills skinnet är krispigt. Vänd filéerna och stek under 1 minut på köttsidan av kycklingen.

Lägg kycklingen på en plåt, dressa med citronskal och juice och stek i ugnen på 100° värme tills din bröstfilé har nått en innertemperatur av 70°.

Ta ut vitlöken ur ugnen och låt vila.

Rostad vitlök, fortsättning: Koka upp buljongen och reducera till stark smak innan du tillsätter grädden och låter det koka upp igen.

Blanda i vitlök och smaka av med lite salt och peppar. Red av såsen med majsstärkelse, mixa och sila.

Saltbakade rödbetor: Baka rödbetorna i grovsalt på en plåt i 150° temperatur i ugn tills de är mjuka.

Skala och tärna i bitar. Vänd runt med lite olivolja och vinäger, krydda och smaka av.

Vänd i spenat vid servering.

Välj gärna att servera med potatisstomp, bulgur, ris eller liknande för en ännu fylligare middag.

Krydda och smaka av med salt och peppar efter behag. Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Bosarpkyckling Ekologisk Kycklingbröstfilé från Kronfågel är en utomhuskyckling från våra svenska, ekologiska gårdar vilket är något våra kunder sätter stort pris på.

Hantering och förvaring av kyckling är viktigt. Kyckling är en kylvara och bör alltid förvaras vid högst 4°C temperatur. När du lagar kyckling krävs det att du håller en god hygien. Var noga med att tvätta händerna före och efter tillagning samt håll köksredskap rena. Tänk på att förvara rå kyckling separerat från andra råvaror. Kyckling ska alltid vara väl genomstekt, kokt eller grillad vilket kännetecknas av att köttsaften är klar utan rosa inslag. Ät aldrig rå kyckling.

Näringsvärde per 100 gram: Energi: 600 kJ / 150 kcal, Fett 6,5 gram (varav mättat fett 1,8 gram), Kolhydrat 0,5 gram varav sockerarter <0,5 gram, Protein 21 gram, Fiber 0 gram, Salt 0,2 gram.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!