Citronstekt-kycklingbröstfilé-med-rostad-vitlökssås
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Citronstekt kycklingbröstfilé med rostad vitlökssås, saltbakade rödbetor och spenat

35 min |

Stek bröstfilé från Bosarpkyckling i citron för en härligt syrlig smak och krispigt skinn. Rosta till en vitlökssås för en passande smakkombo.

Ingredienser

Bosarpkyckling - Ekologisk kycklingbröstfilé
1
citron, skal och saft
200 g
bladspenat

Rostad vitlökssås

40 g
vitlöksklyftor, rostade
4 dl
kycklingbuljong
2 dl
grädde
majsstärkelse

Saltbakade rödbetor

600 g
rödbetor
4 dl
grovsalt
0.5 dl
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Stek bröstfilé från Bosarpkyckling i citron för en härligt syrlig smak och krispigt skinn. Rosta till en vitlökssås för en passande smakkombo.

Så här gör du

Rostad vitlökssås: Sätt ugnen på 200° och skala vitlöksklyftorna. Lägg klyftorna i ett foliepaket, i ugnen, under cirka 15 minuter.

Börja under tiden med kycklingen.

Krispig kyckling: Krydda och bryn kycklingbröstfiléerna i stekpanna med skinnsidan nedåt under cirka 5 – 8 minuter. Låt skinnet bli riktigt krispigt.

Tips: stek från kall panna för ett ännu krispigare skinn.

Vänd och stek under 1 min på köttsidan.

Lägg på plåt, dressa med citronskal och juice och stek i 100° ugn till 70° innertemperatur. Ta ut vitlöken ur ugnen.

Rostad vitlök, fortsättning: Koka upp buljongen och reducera till stark smak. Tillsätt grädden och låt det koka upp.

Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar. Red av såsen med majsstärkelse, mixa och sila.

Saltbakade rödbetor: Baka rödbetorna i grovsalt på en plåt i 150° ugn tills de är mjuka.

Skala och i bitar. Vänd runt med olivolja och vinäger, krydda och smaka av.

Vänd i spenat vid servering.

Servera gärna med potatisstomp, bulgur eller ris för en ännu fylligare middag.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!