Kronfågel_00-talet
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

00-talets hälsosamma kycklingwrap

45 min | Enkelt

Med millennieskiftet kommer en sydlig fläkt från medelhavet. Pesto, soltorkade tomater och mozzarella är helrätt - inte minst tillsammans med fullkornspasta, på en GI-pizza eller som här; ihoprullat i en trendig och picnicvänlig wrap och serverat med en matig sallad.

Ingredienser

wrap

4 st
tortillabröd
2 dl
färskost
1 dl
pesto
2 st
mozzarella à 125g
1 st
röd lök, tunt skivad
2 dl
soltorkade tomater, strimlade
2 dl
isbergssallad, strimlad
olivolja till stekning

Linssallad

2 dl
röda linser
1 dl
gröna linser
1 dl
quinoa
1 st
gurka, tärnad
1 st
citron, saften och skalet
kr
persilja, fint skuren
olivolja
salt & peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Med millennieskiftet kommer en sydlig fläkt från medelhavet. Pesto, soltorkade tomater och mozzarella är helrätt - inte minst tillsammans med fullkornspasta, på en GI-pizza eller som här; ihoprullat i en trendig och picnicvänlig wrap och serverat med en matig sallad.

Så här gör du

Stek kycklingen i olivolja i ca 5 min.

Blanda färskosten med peston och bre ut blandningen på tortillabröden.

Skiva mozzarellan och strimla soltorkade tomater, rödlök och isbergssallad.

Fördela kyckling och grönsaker på tortillabröden, vik ihop till en rulle och skär i önskad storlek.

Lins- och quinoasallad

Koka linser och quinoa enligt förpackningen. Tärna gurkan och blanda med linserna och quinoan. Smaksätt med olivolja, citronsaft, citronskal, skuren persilja samt salt och peppar.