Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Ingredienser
St. Louis Lårfile
Cornbread
Svartkål
BBQ-sås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Barbeque á la Missouri, USA - rökigt, sött och alldeles... underbart.
I detta recept lagar vi allt omsorgsfullt från grunden. Härliga grilltillbehör när du är trött på bean.
Så här gör du
Cornbread
Börja med att blanda majsmjöl och vetemjöl tillsammans med bakpulver, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, ägg och smält smör. Vispa ihop till en
slät smet. Avsluta med att vända
i hackade jalapenos. Häll smeten i en smörad form och baka i ugn på 200 °C i ca 25 min. Låt brödet svalna och skär sedan upp i skivor eller kuber.
BBQ-sås
Vispa ihop samtliga ingredienser till BBQ-såsen och låt koka på svag värme i ca 15 min. Låt svalna och häll sen upp i en glasburk. Såsen håller sig i kylen minst en vecka.
Svartkål
Fräs schalottenlök och vitlök i oliv- olja. Tillsätt skuren svartkål och fräs med i några minuter. Tillsätt därefter grädden och låt koka ihop.
Salta och peppra och avsluta med att vända ner riven parmesan. Toppa gärna med lite finhackad rödlök.
Grilla Lårfilé St. Louis Smoked ca 4 min på varje sida tills inner- temperaturen är 70 grader. Låt vila ca 5 min och skiva sedan upp lår- filéerna. Pensla gärna kycklingen med lite av den hemmagjorda BBQ-såsen.