Enkelt recept på kycklinggratäng i ugn på kycklingfilé med tomater & basilika
Ingredienser
Kycklinggratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Enkel och god gratäng med kycklingfilé av Markiz Tainton
Så här gör du
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och häll i buljongen. Tillsätt smetana och fetaost för att ge din kycklinggratäng en krämig konsistens. Låt det sjuda försiktigt i några minuter.
Häll blandningen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kycklingen har 70 gr i innertemp.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
Ta ut kycklinggratängen. Lägg körsbärstomaterna på gratängen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med ugnsrostad potatis.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett