thumbnail_Krämig_kycklinggratäng_1000x1000
(14 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika

60 min |

Enkel och god gratäng med kycklingfilé av Markiz Tainton

Ingredienser

Kycklinggratäng

8 skivor
kycklingbacon
flingsalt och svartpeppar
10 st
soltorkade tomater
1 klyfta
vitlök
0.5 st
röd chili
1 tsk
torkad timjan
3 dl
kycklingbuljong
3 dl
smetana
1 dl
fetaost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Enkel och god gratäng med kycklingfilé av Markiz Tainton

Så här gör du

Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom. Salta och peppra. Linda kycklingbacon runt kycklingen. Lägg i en ugnsfast form.

Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

Krydda med timjan och häll i buljongen. Tillsätt smetana och fetaost för att ge din kycklinggratäng en krämig konsistens. Låt det sjuda försiktigt i några minuter.

Häll blandningen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kycklingen har 70 gr i innertemp.

Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

Ta ut kycklinggratängen. Lägg körsbärstomaterna på gratängen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med ugnsrostad potatis.

Hej, visste du att?

Kronfågels salladskyckling är tillverkad av 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.