thumbnail_Krämig_kycklinggratäng_1000x1000
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika

60 min |

Enkel och god gratäng med kycklingfilé av Markiz Tainton

Ingredienser

Kycklinggratäng

8 skivor
kycklingbacon
flingsalt och svartpeppar
10 st
soltorkade tomater
1 klyfta
vitlök
0.5 st
röd chili
1 tsk
torkad timjan
3 dl
kycklingbuljong
3 dl
smetana
1 dl
fetaost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Enkel och god gratäng med kycklingfilé av Markiz Tainton

Så här gör du

Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Linda kycklingbacon runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form.

Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

Krydda med timjan och häll i buljongen. Tillsätt smetana och fetanost. Låt det sjuda försiktigt.
Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med ugnsrostad potatis.