
Lyft vardagsmåltiden med en värmande, ostig kycklinggratäng med soltorkad tomat, basilika och feta
Ingredienser
Kycklinggratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Njut av en krämig kycklinggratäng med soltorkad tomat, basilika och feta, en festlig rätt som gör vardagen lyxig! Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlök. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och häll i buljongen. Tillsätt smetana och fetaost för att ge din kycklinggratäng en krämig konsistens. Låt det sjuda försiktigt i några minuter.
Häll blandningen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kycklingen har 70 gr i innertemp.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
Ta ut kycklinggratängen. Lägg körsbärstomaterna på gratängen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med ugnsrostad potatis.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese