Kycklingben (kyckling drumsticks) med kantareller och färskpotatissallad
Ingredienser
Potatis- och svampsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddmarinerade kycklingben är gott på grillbordet. En sallad på färskpotatis och kantareller matchar kycklingbenen utmärkt.
Så här gör du
Så grillar du kycklingen
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklingbenen på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Fortsätt sedan grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla gärna med termometer 82° grader i innertemperatur inne vid benet så är den klar.
Salladslök och kantareller
Grilla salladslökarna mjuka.
Stek kantareller och ugnsrosta potatis. Skiva lök tunt, hacka soltorkade tomater. Skär gräslök fint.
Sallad
Blanda en sallad med kantareller, lök, potatis, soltorkade tomater och ärtor. Dressa med olivolja och vinäger.
Vänd ner ruccola och spenat. Strö över skuren gräslök. Servera med de grillade kycklingben.
Smaklig måltid!
Kycklingben från Kronfågel är både nyttiga och enkla att laga. Köp färdigmarinerad kyckling och laga grillade kycklingben eller använd ditt favoritrecept på marinad för kyckling. Ät med en fräsch, somrig sallad på färskpotatis, ärtor och kantareller.
Ingredienser
Kycklingen innehåller följande: Kycklingben 89%, vatten, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), modifierad potatisstärkelse.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. 100% svensk kyckling.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett