
Grillade kycklingben med sallad på färskpotatis och kantareller
20 min | Enkelt
Ingredienser
1 kg
Kryddmarinerade kycklingben
Potatis- och svampsallad
400 g
ugnsrostad potatis
500 g
stekta kantareller
2
schalottenlökar, tunt skivade
100 g
soltorkade tomater, tärnade
4
salladslökar
50 g
ruccolasallad
50 g
babyspenat
100 g
gröna ärtor
0.5 dl
olivolja
3 msk
vinäger
2 msk
skuren gräslök

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddmarinerade kycklingben är ett utmärkt tillskott på grillbordet. En sallad gjord på färskpotatis och kantareller matchar utmärkt med kycklingbenen.
Så här gör du
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklingbenen på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Fortsätt sedan grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla gärna med termometer 80° i innertemperatur inne vid benet så är den klar.
Grilla salladslökarna mjuka.
Stek kantarellerna och ugnsrosta potatisen. Skiva löken tunt, hacka de soltorkade tomaterna.
Blanda en sallad med kantareller, lök, potatis, soltorkade tomater och ärtor. Dressera med olivolja och vinäger.
Vänd i ruccola och spenat. Strö över med skuren gräslök.
Smaklig måltid!
