
Grillade kycklingben med sallad på färskpotatis och kantareller
Ingredienser
Potatis- och svampsallad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddmarinerade kycklingben är gott på grillbordet. En sallad på färskpotatis och kantareller matchar kycklingbenen utmärkt.
Så här gör du
Så grillar du kycklingen
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklingbenen på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Fortsätt sedan grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla gärna med termometer 82° grader i innertemperatur inne vid benet så är den klar.
Salladslök och kantareller
Grilla salladslökarna mjuka.
Stek kantareller och ugnsrosta potatis. Skiva lök tunt, hacka soltorkade tomater. Skär gräslök fint.
Sallad
Blanda en sallad med kantareller, lök, potatis, soltorkade tomater och ärtor. Dressa med olivolja och vinäger.
Vänd ner ruccola och spenat. Strö över skuren gräslök. Servera med de grillade kycklingben.
Smaklig måltid!
Ingredienser
Kycklingen innehåller följande: Kycklingben 89%, vatten, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), modifierad potatisstärkelse.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. 100% svensk kyckling.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
