
Kycklingben (kyckling drumsticks) med kantareller och färskpotatissallad
Ingredienser
Potatis- och svampsallad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddmarinerade kycklingben är gott på grillbordet. En sallad på färskpotatis och kantareller matchar kycklingbenen utmärkt.
Så här gör du
Så grillar du kycklingen
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklingbenen på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Fortsätt sedan grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla gärna med termometer 82° grader i innertemperatur inne vid benet så är den klar.
Salladslök och kantareller
Grilla salladslökarna mjuka.
Stek kantareller och ugnsrosta potatis. Skiva lök tunt, hacka soltorkade tomater. Skär gräslök fint.
Sallad
Blanda en sallad med kantareller, lök, potatis, soltorkade tomater och ärtor. Dressa med olivolja och vinäger.
Vänd ner ruccola och spenat. Strö över skuren gräslök. Servera med de grillade kycklingben.
Smaklig måltid!
Kan man äta kycklingben? Ja, Kycklingben är en saftig och god detalj som passar både för picnic och middag hemma.
Vad är det för skillnad på kycklinglår och kycklingklubba? En kycklingklubba är egentligen hela benet, det vill säga både det vi kallar kycklingben och kycklinglår. Kycklinglår är den övre delen av benet, där finns generellt mer kött i förhållande till ben på kycklinglår.
När vet man om kycklingklubbor är klara? Genom att använda en termometer och stick den ända intill benet där den är som tjockast. Den ska då hålla 82 grader.
Vilken temperatur ska kycklingklubbor ha? 82 grader är rätt temperatur för att kycklingdelar med ben.


Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese