
Grillade kycklingben med sallad på färskpotatis och kantareller
Ingredienser
Potatis- och svampsallad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddmarinerade kycklingben är ett utmärkt tillskott på grillbordet. En sallad gjord på färskpotatis och kantareller matchar utmärkt med kycklingbenen.
Så här gör du
Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla kycklingbenen på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta.
Fortsätt sedan grilla på indirekt värme, gärna med lock på. Kolla gärna med termometer 80° i innertemperatur inne vid benet så är den klar.
Grilla salladslökarna mjuka.
Stek kantarellerna och ugnsrosta potatisen. Skiva löken tunt, hacka de soltorkade tomaterna.
Blanda en sallad med kantareller, lök, potatis, soltorkade tomater och ärtor. Dressera med olivolja och vinäger.
Vänd i ruccola och spenat. Strö över med skuren gräslök.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad