KycklingSteak på rostat levainbröd med svamp och vitlökscrème
Ingredienser
KycklingSteak
Säsongens svamp
Rostad vitlökscrème
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rostat levainbröd, kyckling, svamp och vitlökscrème. Ett recept som blandar det kontinentala med det svenska.
Så här gör du
KycklingSteak
Salta och peppra kycklingsteaken. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingsteaken med skinnsidan ner i pannan i ca 5 min och vänd därefter och stek ca ytterligare 5 min. Den är klar när innertemperaturen är 70 grader. Skär kycklingsteaken i tunna skivor.
Stekt svamp
Ansa och skär svamparna i mindre bitar. Bryn svampen i smör i en panna i några minuter. Efter några minuter tillsätts finhackad schalottenlök. Salta och peppra och fräs ytterligare några minuter. Avsluta med att vända ner fint skivad salladslök och skuren persilja.
Rostad vitlökscrème
Skiva vitlöksklyftor och fräs dessa i olivolja i en kastrull eller panna på medelvärme i ca 5 minuter. Var noga med att vitlöken ej bränns. Den ska vara gyllenbrun. Salta och peppra. Vispa ihop crème fraiche och färskost och den rostade vitlöken. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Servering
Stek levainbrödskivorna i olivolja. Bred därefter på ett lager med rostad vitlökscrème. Toppa med svampen och avsluta med den skivade kycklingsteaken.
Servera med en god sallad.
Kycklingsteak är: Urbenad kycklingklubba med skinn.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd