Citronstekt KycklingSteak med bönsallad och sesamdressing
Ingredienser
Bönsallad
Tahinidressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nyttig kyckling stekt med citron, vitlök och olivolja. KycklingSteak blir extra gott med ett krispigt skinn.
Så här gör du
Du kan tillaga din kycklingsteak på flera sätt.
Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.
För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig
och god när innertemperatur är 70°.
Blanda vitlök, citron och olivolja. Toppa kycklingen direkt när den är klar med citronblandningen.
Förväll bönorna individuellt i kokande saltat vatten och kyl av i isvatten. Dela haricot verts och vaxbönorna på mitten och skär skärbönorna i bitar. Blanda sedan med tahinidressing. Toppa med mynta och sesamfrön.
Blanda alla ingredienser och avsluta med citronjuice. Smaka av och reglera konsistensen med vatten.
Garnera med färsk mynta och rostade sesamfrön.
Smaklig måltid!
Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.