![Kryddig-kycklingsteak-på-fräsch-salladsbädd](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/Kryddig-kycklingsteak-p%C3%A5-fr%C3%A4sch-salladsb%C3%A4dd.jpg)
Kryddig kycklingsteak på fräsch salladsbädd
Ingredienser
Kryddig KycklingSteak
Sallad
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/06/27125313/Eko-Generisk-kyckling.png)
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Marinerad KycklingSteak med lätt hetta. Lägg kycklingen på en fräsch salladsbädd fylld med goda smaker.
Så här gör du
Hetta upp 1 msk olivolja i stekpanna och fräs rosmarinkvistarna snabbt.
Blanda olivolja, spiskummin, chiliflakes, salt, peppar och rosmarinkvistar och marinera kycklingen.
Stek kycklingen i en panna med skinnet nedåt i ca 5-6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn). I ca 15 minuter.
Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Blanda sallad, päron, betor och björnbär i en skål (använd bär och frukt som är i säsong, exempelvis granatäpple eller fikon på våren). Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och -juice, olivolja, salt och peppar.
Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt.
Skiva kycklingen. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med kycklingen.
Smaklig måltid!
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/06/27125313/Eko-Generisk-kyckling.png)