Kryddig-kycklingsteak-på-fräsch-salladsbädd
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddig kycklingsteak på fräsch salladsbädd

40 min | Enkelt

Marinerad KycklingSteak med lätt hetta. Lägg kycklingen på en fräsch salladsbädd fylld med goda smaker.

Ingredienser

Kryddig KycklingSteak

4
KycklingSteak
3 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
1 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
1 tsk
peppar
2
rosmarinkvistar
olja eller smör till stekning

Sallad

2
päron
2
röda- eller polkabetor
70 g
grönkål
250 g
björnbär (alt. granatäpple eller fikon under våren)
200 g
getost
2 tsk
citronskal, finrivet
1 msk
citronjuice, färskpressad
3 msk
olivolja
1 dl
valnötter
2 tsk
honung
salt och peppar
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Marinerad KycklingSteak med lätt hetta. Lägg kycklingen på en fräsch salladsbädd fylld med goda smaker.

Så här gör du

Hetta upp 1 msk olivolja i stekpanna och fräs rosmarinkvistarna snabbt.

Blanda olivolja, spiskummin, chiliflakes, salt, peppar och rosmarinkvistar och marinera kycklingen.

Stek kycklingen i en panna med skinnet nedåt i ca 5-6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt  i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn). I ca 15 minuter.

Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Blanda sallad, päron, betor och björnbär i en skål (använd bär och frukt som är i säsong, exempelvis granatäpple eller fikon på våren). Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och -juice, olivolja, salt och peppar.

Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt.

Skiva kycklingen. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med kycklingen.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!