
KycklingSteak med äppelchutney och råstekt potatis
30 min | Enkelt
Ingredienser
KycklingSteak
600 g
smör till stekning
Äppelchutney
4 st
äpplen, klyftade
1 st
gul lök, hackad
2 klyftor
vitlök, hackad
1 st
chili, skivad
50 g
smör
1 st
kanelstång
2 msk
mango chutney
2 msk
råsocker
2 msk
äppelcidervinäger
salt och peppar
råstekt potatis
800 g
potatis, skivad
50 g
grönkål
olja och smör till stekning
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Råstekt potatis passar perfekt med sötman och hettan från äppelchutneyn.
Så här gör du
KycklingSteak
Stek kycklingsteaken krispig i smör ca 5 minuter på varje sida tills innertemperaturen nått 70 grader.
Äppelchutney
Fräs lök, vitlök och äppelklyftor på medelvärme i smör. Tillsätt chili och kanelstång samt råsocker. Slå på äppelcidervinäger och koka ihop. Avsluta gärna med lite mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
Råstekt potatis
Skiva potatisen och stek i olja ca 15 minuter. Lägg i smöret på slutet för fin färg och smak. Avsluta med att vända ner grönkål. Salta och peppra.