
Citronstekt lårfilé med svampragu, svampkesella och rostad potatis
Ingredienser
Svampragu
Svampkesella

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig lårfilé med syrlig citron - en kombination som alltid lyckas. Svampragu och svampkesella ger receptet en höstig karaktär - en perfekt måltid för att tacka av sommaren.
Så här gör du
Riv citronskal från 1 citron och pressa ur saften i ett glas.
Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra kycklinglåren och bryn i panna tills de får fin färg.
Tillsätt citronskal och juice – koka in vätskan.
Lägg kycklinglåren på en plåt och baka färdigt i ugnen. Lårfilén är färdig när innertemperaturen är 75°.
Skiva all lök och ta fram majskornen.
Putsa all svamp och stek i smör tills den fått en fin färg. Ta bort en femtedel (cirka 100 g) av svampen och låt svalna vid sidan om.
Tillsätt löken och majsen till den kvarvarande svampen och stek i ytterligare en minut. Salta och peppra.
Hacka den kylda svampen fint. Blanda med kesella. Smaka av med salt och peppar.
Dela potatisen. Lägg på en plåt och dressera med olivolja, salt och peppar. Sätt ugnen på 200° och rosta potatisen tills den är mjuk.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Friterad sataykyckling med sesamdressing i salladswraps

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad