Kycklinglarfile_dragon_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglårfilé med dragonsås, svartrot och morot

45 min | Medelsvårt

Klassiska franska smaker tillsammans
med Kycklinglårfilé och "fattigmanssparris" svartrot. 

Ingredienser

smör till stekning
2 dl
torrt vitt vin
1 st
gul lök, hackad
1 msk
Dijonsenap
3 dl
vispgrädde
1.5 dl
vatten
0.5 st
kycklingbuljongtärning
1 dl
finskuren dragon
1.5 tsk
Maizena + 1,5 tsk vatten
4 st
morot, skuren i slantar
4 st
svartrot
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Klassiska franska smaker tillsammans
med Kycklinglårfilé och "fattigmanssparris" svartrot. 

Så här gör du

Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Bryn med smör i stekpanna på medelvärme på varje sida i ca 4 min. Kycklingen är klar när innertemperaturen nått 70 grader.

Fräs hackad gul lök i en gryta med smör. Låt löken svettas på låg värme i några minuter. Tillsätt Dijonsenap och rör ytterligare i någon minut. Slå på vinet och låt det reducera dvs koka ihop något. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt sjuda i ca 10 minuter.

Smaka av såsen med salt och peppar.  Tillsätt skuren dragon. Blanda Maizena blandat med vatten och red av vätskan. Koka upp och vispa. Smaka av med eventuellt mer Dijonsenap.

Skala svartrötter och morötter. Viktigt att lägga svartroten snabbt i vatten med citronsaft för att den inte ska bli missfärgad. Koka upp vatten med salt. Skär svartrötterna och morötter i mindre bitar. Koka svartrötter och morötter tills de precis är genomkokta, al dente,  ca 4-5 min.

Servera kycklinglårfiléerna med dragonsås och de kokta rotfrukterna. Servera gärna ett gott bröd och kokt potatis till.