Vitlöksmarinerad kycklingfilé med äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis
Ingredienser
Rosmarin- och vitlöksmarinerad kycklingfilé
Äppel- och rödlökschutney
Fänkål och rostad potatis
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling, vitlök och rosmarin är en smakrik, klassisk kombination. Klassikern spetsas till med en smarrig äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis.
Så här gör du
Hacka vitlöken riktigt fint och skär ner rosmarinkvistarna grovt. Blanda med vinäger och olja. Låt stå en stund, smaka av.
Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra filéerna och bryn i olja och smör. Lägg på en plåt och pensla kycklingfilén med vitlöksmarinaden.
Ugnsbaka sedan färdigt till en innertemperatur på 70°.
Skala och klyfta äpplen. Skiva rödlök.
Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili. Tillsätt äpplen och koka i 5 minuter. Lägg i rödlöken och koka upp.
Red med maizena utblandat i lite vatten.
Skär fänkålen i mindre klyftor och lägg på en plåt med skuren potatis. Salta och peppra och ringla lite olivolja.
Baka mjuka i 200° ugn. Toppa med skuren salladslök.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett