Kycklingfilé-med-äppel--och-rödlökschutney,-fänkål-och-rostadpotatis
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlöksmarinerad kycklingfilé med äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis

20 min | Enkelt

Kyckling, vitlök och rosmarin är en smakrik, klassisk kombination. Klassikern spetsas till med en smarrig äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis.

Ingredienser

Rosmarin- och vitlöksmarinerad kycklingfilé

1 kruka
färsk rosmarin
3
vitlöksklyftor
0.5 msk
vinäger
2 msk
olivolja

Äppel- och rödlökschutney

3
äpplen, skalade och klyftade
2
rödlökar, skivade
3 msk
farinsocker
3 msk
vinäger
1
röd chili, finhackad
1 msk
maizena till redning

Fänkål och rostad potatis

2
fänkål
600 g
potatis
4
salladslök
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kyckling, vitlök och rosmarin är en smakrik, klassisk kombination. Klassikern spetsas till med en smarrig äppel- och rödlökschutney, fänkål och rostad potatis.

Så här gör du

Hacka vitlöken riktigt fint och skär ner rosmarinkvistarna grovt. Blanda med vinäger och olja. Låt stå en stund, smaka av.

Sätt ugnen på 100°. Salta och peppra filéerna och bryn i olja och smör. Lägg på en plåt och pensla kycklingfilén med vitlöksmarinaden.

Ugnsbaka sedan färdigt till en innertemperatur på 70°.

Skala och klyfta äpplen. Skiva rödlök.

Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med chili. Tillsätt äpplen och koka i 5 minuter. Lägg i rödlöken och koka upp.

Red med maizena utblandat i lite vatten.

Skär fänkålen i mindre klyftor och lägg på en plåt med skuren potatis. Salta och peppra och ringla lite olivolja.

Baka mjuka i 200° ugn. Toppa med skuren salladslök.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!