
kycklingschnitzel med tahinisås
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingschnitzel
500 g
kycklingfilé
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
citronjuice
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
olivolja
panering
3 st
ägg, vispade
2 dl
vetemjöl (eller rismjöl)
4 dl
pankoströbröd eller vanligt
rapsolja till fritering eller stekning
Tahinisås
2 st
vitlöksklyftor, skalade
2 dl
tahini
2 dl
vatten
1 knippe
persilja
1 tsk
salt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Underbart krispig kycklingschnitzel med en len tahinisås. Stek eller fritera, oavsett kommer barnen älska denna rätt!
Så här gör du
Dela filéerna i tunna skivor. Skala och riv vitlöken i en skål. tillsätt olivoljan och de övriga ingredienserna. Marinera i 15 min
Vispa upp äggen i en skål samt mjöl och panko i separata skålar. Dubbelpanera först i mjöl därefter ägg och avsluta med panko. Upprepa sen med ägg och panko. Hetta upp oljan i en bred panna och stek frasig i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Tahinisås
Blanda alla ingredienser och mixa till en slät sås.
Servera gärna med sötpotatispommes och en god tomatsallad!
Tips: Blir det schnitzlar över är det perfekt till lunchmackan dagen efter!