Kycklingschnitzel
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

kycklingschnitzel med tahinisås

30 min | Enkelt

Underbart krispig kycklingschnitzel med en len tahinisås. Stek eller fritera, oavsett kommer barnen älska denna rätt!

Ingredienser

Kycklingschnitzel

500 g
kycklingfilé
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
citronjuice
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
olivolja

panering

3 st
ägg, vispade
2 dl
vetemjöl (eller rismjöl)
4 dl
pankoströbröd eller vanligt
rapsolja till fritering eller stekning

Tahinisås

2 st
vitlöksklyftor, skalade
2 dl
tahini
2 dl
vatten
1 knippe
persilja
1 tsk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Underbart krispig kycklingschnitzel med en len tahinisås. Stek eller fritera, oavsett kommer barnen älska denna rätt!

SÅ HÄR GÖR DU

Dela filéerna i tunna skivor. Skala och riv vitlöken i en skål. tillsätt olivoljan och de övriga ingredienserna. Marinera i 15 min

Vispa upp äggen i en skål samt mjöl och panko i separata skålar. Dubbelpanera först i mjöl därefter ägg och avsluta med panko. Upprepa sen med ägg och panko. Hetta upp oljan i en bred panna och stek frasig i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Tahinisås

Blanda alla ingredienser och mixa till en slät sås.

 

Servera gärna med sötpotatispommes och en god tomatsallad!

Tips: Blir det schnitzlar över är det perfekt till lunchmackan dagen efter!