
kycklingschnitzel med tahinisås
Ingredienser
Kycklingschnitzel
panering
Tahinisås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Underbart krispig kycklingschnitzel med en len tahinisås. Stek eller fritera, oavsett kommer barnen älska denna rätt!
Så här gör du
Dela filéerna i tunna skivor. Skala och riv vitlöken i en skål. tillsätt olivoljan och de övriga ingredienserna. Marinera i 15 min
Vispa upp äggen i en skål samt mjöl och panko i separata skålar. Dubbelpanera först i mjöl därefter ägg och avsluta med panko. Upprepa sen med ägg och panko. Hetta upp oljan i en bred panna och stek frasig i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Tahinisås
Blanda alla ingredienser och mixa till en slät sås.
Servera gärna med sötpotatispommes och en god tomatsallad!
Tips: Blir det schnitzlar över är det perfekt till lunchmackan dagen efter!
Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese