Coq au Vin på Kycklingklubba
Ingredienser
coq au vin
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk kycklinggryta. Den goda grytan är mustig och smakar lika gott på vårkanten som i höstmörkret.
Så här gör du
Kycklingklubbor
Dela klubborna på mitten. Marinera gärna kycklingen i rödvin över natten eller minst en timme. Lyft ur kycklingdelarna ur vinet. Bryn dem i en gryta med smör. Tillsätt lök, morot, timjankvistar och vitlök. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare 1 minut. Slå på vinet och reducera ner vätskan i några minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i ca 40 minuter.
Koka ihop buljongen
Lyft ur kycklingdelarna och ta bort grönsakerna. Koka upp buljongen och koka tills den har en kraftig smak. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen.
Övriga ingredienser och servering
Stek steklök tillsammans med kycklingbacon och svamp tills de får en fin färg. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i grytan.
Servera med potatispuré och kokta gröna bönor.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.