
Coq au Vin på Kycklingklubba
Ingredienser
coq au vin
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk kycklinggryta. Den goda grytan är mustig och smakar lika gott på vårkanten som i höstmörkret.
Så här gör du
Dela klubborna på mitten. Marinera gärna kycklingen i rödvin över natten eller minst en timme. Lyft ur kycklingdelarna ur vinet. Bryn dem i en gryta med smör. Tillsätt lök, morot, timjankvistar och vitlök. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare 1 minut. Slå på vinet och reducera ner vätskan i några minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i ca 40 minuter.
Lyft ur kycklingdelarna och ta bort grönsakerna. Koka upp buljongen och koka tills den har en kraftig smak. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen.
Stek steklök tillsammans med kycklingbacon och svamp tills de får en fin färg. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i grytan.
Servera med potatispuré och kokta gröna bönor.

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad