
Coq au Vin på Kycklingklubba
Ingredienser
coq au vin
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Klassisk fransk kycklinggryta. Den goda grytan är mustig och smakar lika gott på vårkanten som i höstmörkret.
Så här gör du
Dela klubborna på mitten. Marinera kycklingen i rödvin över natten. Lyft ur kycklingdelarna ur vinet. Bryn dem i en gryta med smör. Tillsätt lök, morot, timjankvistar och vitlök. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare 1 minut. Slå på vinet och reducera ner vätskan i några minuter. Tillsätt buljong och låt sjuda i ca 40 minuter
Lyft ur kycklingdelarna och ta bort grönsakerna. Koka upp buljongen och koka till den har en kraftig smak. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen.
Stek steklök tillsammans med kycklingbacon och svamp tills de får en fin färg. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i grytan.
Servera med potatispuré och kokta gröna bönor.

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur