Indien_Mustig_indiskgryta_larfile_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Indisk soppa med kycklinglårfilé och naanbröd

60 min | Medelsvårt

Mustig indisk soppa med kycklinglårfilé och hembakt naanbröd. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Indisk soppa

1 st
gul lök, tunt skivad
3 klyftor
vitlök, hackade
2 tsk
färsk ingefära, fintärnad
1 msk
garam masala
2 tsk
currypulver
2 dl
krossade tomater
1 st
kycklingbuljongtärning
2 burkar
kokosmjölk (à 400g)
3 dl
torkade röda linser
1 kruka
färsk koriander, finhackad
1 burk
färdigkokta kikärtor (à 400g)
200 g
färsk spenat
1 st
lime, saften

Naanbröd

1.5 dl
vatten, 37 grader
2 msk
strösocker
2 tsk
torrjäst
2 msk
smör
4 dl
vetemjöl
0.5 tsk
salt
2 msk
yoghurt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mustig indisk soppa med kycklinglårfilé och hembakt naanbröd. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

SÅ HÄR GÖR DU

Indisk linssoppa

Strimla kycklingen tunt och fräs tills den får färg. Tillsätt gul lök, vitlök och ingefära i olja tills de mjuknar. Tillsätt garam masala och curry och låt fräsa i några sekunder. Skölj linserna ordentligt. Tillsätt tomater, kokosmjölk, buljong och röda linser. Låt det hela koka upp och puttra under lock i 15 minuter.

Tillsätt kikärtor, spenat och koriander och låt det hela få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar innan soppan är klar att servera.

Naan

Tillsätt vatten, socker och jäst i en skål och rör ihop. Låt stå ca 10 minuter. Smält smöret. Rör ner smör, mjöl, salt och yoghurt och blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 platta bröd. Grädda dina bröd i en torr stekpanna i ca 4 minuter. Vänd bröden och grädda ytterligare ca 3 minuter. Pensla med smält smör. 

Servera mustig indisk linssoppa varm, med naan och lite lime på sidan, för en friskare smak.

Tips!