Indisk soppa med kycklinglårfilé och naanbröd
Ingredienser
Indisk soppa
Naanbröd
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mustig indisk soppa med kycklinglårfilé och hembakt naanbröd. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Indisk linssoppa
Strimla kycklingen tunt och fräs tills den får färg. Tillsätt gul lök, vitlök och ingefära i olja tills de mjuknar. Tillsätt garam masala och curry och låt fräsa i några sekunder. Skölj linserna ordentligt. Tillsätt tomater, kokosmjölk, buljong och röda linser. Låt det hela koka upp och puttra under lock i 15 minuter.
Tillsätt kikärtor, spenat och koriander och låt det hela få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar innan soppan är klar att servera.
Naan
Tillsätt vatten, socker och jäst i en skål och rör ihop. Låt stå ca 10 minuter. Smält smöret. Rör ner smör, mjöl, salt och yoghurt och blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut till 4 platta bröd. Grädda dina bröd i en torr stekpanna i ca 4 minuter. Vänd bröden och grädda ytterligare ca 3 minuter. Pensla med smält smör.
Servera mustig indisk linssoppa varm, med naan och lite lime på sidan, för en friskare smak.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.