
Fried rice med strimlad kycklinglårfilé
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En enkel snabb och god asiatisk rätt med strimlad kycklinglårfilé . Använd gärna gårdagens ris för ett snabbare och faktiskt bättre resultat.
Så här gör du
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Använd gärna riskokare för bästa resultat.
Skala moroten och skär de andra grönsakerna.
Blanda ihop ostronsås, sweet chili och vatten till en woksås.
Hetta upp olja och stek strimlad kycklinglårfilé i en wokpanna eller stor stekpanna på medelhög värme i ca 6 minuter. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70° C. Tillsätt sen grönsakerna och woka i någon minut. Häll i riset i pannan och rör om så att riset fördelas ordentligt och tillsätt sedan woksåsen. Avsluta med att strö över strimlad thaibasilika.
Servera gärna med några limeklyftor.
All kyckling under Kronfågels varumärke är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Ytterligare ett recept med kycklinglårfilé Satay hittar du här.

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel