Kycklingfrittata-med-Västerbottensost-och-svamp
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Enkel kycklingfrittata med Västerbottensost och svamp

10 min | Enkelt

Kycklingfrittata - en god, äggbaserad rätt från Italien med svensk kyckling. Den norrländska osten ger omeletten en god karaktär.

Ingredienser

Kycklingfrittata

400 g
Kött från färdiggrillad kyckling
7
ägg
5 msk
mjölk
100 g
Västerbottensost, riven
4
salladslökar, skivade
2
schalottenlökar, finhackade
100 g
svamp i säsong
salt och peppar
smör till stekning
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfrittata - en god, äggbaserad rätt från Italien med svensk kyckling. Den norrländska osten ger omeletten en god karaktär.

Så här gör du

Skär svampen i bitar och stek gyllenbrun i smör. Finhacka schalottenlök och stek med svampen.

Blanda ägg med mjölk, salta och peppra och slå på den stekta svampen och sänk temperaturen.

Riv kycklingköttet från den grillade kycklingen. Blanda ner i resten av maten tillsammans med riven Västerbottensost.

Toppa med skuren salladslök.

Smaklig måltid!

Om grillad kyckling

Ingredienser i butiksgrillad kyckling: Kyckling 96%, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), lök, kryddextrakt (paprika).

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!