
Enkel kycklingfrittata med Västerbottensost och svamp
10 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingfrittata
400 g
Kött från färdiggrillad kyckling
7
ägg
5 msk
mjölk
100 g
Västerbottensost, riven
4
salladslökar, skivade
2
schalottenlökar, finhackade
100 g
svamp i säsong
salt och peppar
smör till stekning

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfrittata - en god, äggbaserad rätt från Italien med svensk kyckling. Den norrländska osten ger omeletten en god karaktär.
Så här gör du
Skär svampen i bitar och stek gyllenbrun i smör. Finhacka schalottenlök och stek med svampen.
Blanda ägg med mjölk, salta och peppra och slå på den stekta svampen och sänk temperaturen.
Riv kycklingköttet från den grillade kycklingen. Blanda ner i resten av maten tillsammans med riven Västerbottensost.
Toppa med skuren salladslök.
Smaklig måltid!
