Helstekt,-lökfylld-och-pimiento-kryddad-kyckling-med-sallad-på-paprika-och-zucchini
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Helstekt, lökfylld och pimento-kryddad kyckling med sallad på paprika och zucchini

74 min | Enkelt

Fyll en hel kyckling med lök, gnid med pimento, servera, och njut av denna enkla rätt. Lagas med paprika och zucchini för en fulländad smakupplevelse.

Ingredienser

Lökfylld kyckling

1
Kronfågel gårdskyckling
1 msk
pimiento (rökt paprika)
4
gula lökar
3
vitlöksklyftor
2
röda paprikor
2
gröna zucchini
1
gul zucchini
1
fänkål
1
rödlök
1 dl
olivolja
3 msk
vinäger
400 g
potatis
2
kvisttomater
100 g
babyspenat
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fyll en hel kyckling med lök, gnid med pimento, servera, och njut av denna enkla rätt. Lagas med paprika och zucchini för en fulländad smakupplevelse.

Så här gör du

Värm ugnen till 200° varmluft (210° i vanlig ugn). Skala och skär gul lök och vitlök i skivor. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om. Gnid in kycklingen runt om med piementon. Fyll fågelns inre med den skivade löken.

Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under och sätt i mitten av ugnen. Baka på 200° varmluft (210° i vanlig ugn) i cirka 15 minuter så att skinnet får fin färg.

Sänk sedan värmen till 120° (130° i vanlig ugn) och baka ytterligare 45 – 50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°.

Ta ut och låt vila ca 10-15 min innan du skär i den. Skär zucchini, rödlök, fänkål och paprika i mindre bitar, salta och peppra.

Baka mjuka ugnen med kycklingen om du har varmluftsugn. Om du inte har varmluft blir det bättre att baka separat. Ringla med ½ dl olivolja

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skär i bitar och blanda med de övriga grönsakerna. Dressa med olivolja, vinäger, salt, peppar och toppa med tärnade tomater och spenat.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!