Helstekt, lökfylld och pimento-kryddad kyckling med sallad på paprika och zucchini
Ingredienser
Lökfylld kyckling
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Fyll en hel kyckling med lök, gnid med pimento, servera, och njut av denna enkla rätt. Lagas med paprika och zucchini för en fulländad smakupplevelse.
Så här gör du
Värm ugnen till 200° varmluft (210° i vanlig ugn). Skala och skär gul lök och vitlök i skivor. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om. Gnid in kycklingen runt om med piementon. Fyll fågelns inre med den skivade löken.
Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under och sätt i mitten av ugnen. Baka på 200° varmluft (210° i vanlig ugn) i cirka 15 minuter så att skinnet får fin färg.
Sänk sedan värmen till 120° (130° i vanlig ugn) och baka ytterligare 45 – 50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°.
Ta ut och låt vila ca 10-15 min innan du skär i den. Skär zucchini, rödlök, fänkål och paprika i mindre bitar, salta och peppra.
Baka mjuka ugnen med kycklingen om du har varmluftsugn. Om du inte har varmluft blir det bättre att baka separat. Ringla med ½ dl olivolja
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skär i bitar och blanda med de övriga grönsakerna. Dressa med olivolja, vinäger, salt, peppar och toppa med tärnade tomater och spenat.
Smaklig måltid!