Grillad kyckling med krämig tagliatelle och stekta höstsvampar
10 min | Enkelt
Ingredienser
1
Nygrillad hel kyckling
400 g
säsongens skogssvamp
2
schalottenlökar
2 msk
persilja, hackad
30 g
parmesanost
Krämig pasta
250 g
tagliatelle
1 burk
crème fraiche
1
röd chili, hackad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hel grillad kyckling och krämig pasta - godare än så blir det inte. Höstsvamparna ger denna Italien-inspirerade rätt en härligt svensk klang.
Så här gör du
Koka pastan enligt förpackningsanvisning och häll ur 90 % av kokvattnet.
Hacka under tiden chilin. Blanda crème fraiche, chili, salt i pastan och koka upp snabbt innan servering.
Hacka löken och persiljan. Stek tillsammans med svamp i smör och olja. Salta och peppra.
Toppa pastan med stekt svamp och riven parmesan. Servera med nygrillad kyckling.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett