Flygande-Jacob
(13 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Exotisk Flygande Jacob

40 min | Enkelt

Flygande Jakob är en spännande kycklingrätt som har sina rötter i 70-talet. Här är grytan extra exotisk med ananas, mango som ger sötma och hetta från röd chili.

Ingredienser

Flygande Jacob

4 portioner
ris
4
ananas
125 g
mango, tärnad
0.5
röd pepparfrukt, finhackad
1 paket
jägarbacon
1 dl
cashewnötter
2.5 dl
matlagningsgrädde
1.5 dl
chilisås, salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Flygande Jakob är en spännande kycklingrätt som har sina rötter i 70-talet. Här är grytan extra exotisk med ananas, mango som ger sötma och hetta från röd chili.

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt anvisningar. Bottna en smord form med det kokta riset. Under tiden steker du minutbitarna. Krydda rikligt med salt och peppar. Lägg ner över riset.

Fördela ringar av ananas och tärningar av mango över kycklingen. Finhacka en röd pepparfrukt och strö över tillsammans med cashewnötter.

Klipp bacon i små bitar. Stek dem lätt knapriga och lägg över alltsammans.

Vispa samman grädde med chilisås. Smaka av med salt och peppar och häll över.

Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter.

Servera med en sallad.

Smaklig måltid!

Flygande Jacob

Flygande Jakob (stavas även Flygande Jacob) är ett bra exempel på svensk husmanskost från 70-talet.

Varför heter det flygande Jakob? Den som introducerade rätten i Sverige var Ove Jacobsen. Eftersom han jobbade med flygfrakt blev namnet passande nog Flygande Jacob.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!