
Exotisk Flygande Jacob
40 min | Enkelt
Ingredienser
Flygande Jacob
400 g
Kronfågel Minutstrimlor
4 portioner
ris
4
ananas
125 g
mango, tärnad
0.5
röd pepparfrukt, finhackad
1 paket
jägarbacon
1 dl
cashewnötter
2.5 dl
matlagningsgrädde
1.5 dl
chilisås, salt och peppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Flygande Jakob är en spännande kycklingrätt som har sina rötter i 70-talet. Här är grytan extra exotisk med ananas, mango som ger sötma och hetta från röd chili.
Så här gör du
Koka riset. Bottna en smord form med det kokta riset. Under tiden steker du minutbitarna. Krydda rikligt med salt och peppar. Lägg ner över riset.
Fördela ringar av ananas och tärningar av mango över kycklingen. Finhacka en röd pepparfrukt och strö över tillsammans med cashewnötter.
Klipp bacon i små bitar, stek dem lätt knapriga och lägg över alltsammans.
Vispa samman grädde med chilisås, smaka av med salt och peppar och häll över.
Värm upp ugnen till 225°. Gratinera i 20 till 25 minuter. Servera med en sallad.
Smaklig måltid!
