Strimlad kycklinglårfilé Vitlök & Chili med indisk-kryddad potatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Stekt potatis med mustiga indiska smaker passar perfekt till strimlad kycklinglårfilé med smak av vitlök och chili. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Skala ingefära och vitlök, dela tomaterna och lägg allt i en mixer och mixa slät.
Skär salladslök, skiva chili och finhacka koriandern. Ställ åt sidan.
Skiva den kokta potatisen och stek i olivolja på medelvärme i ca 5 min tills de fått en fin gyllene yta.
Tillsätt nu kumminfrön och resten av de torra kryddorna samt koriander och vårlök. Fräs runt med potatisen i ca 2 minuter och häll därefter ner tomatmixen. Låt allt puttra i ca 4 minuter.
Hetta upp en annan stekpanna med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 3 minuter. Slå därefter på en skvätt vatten och stek klart kycklingen i ytterligare 3-4 minuter.
Servera kycklingen med den indiska potatisen och servera med yoghurt och koriander.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel