Strimlad kycklinglårfilé Vitlök & Chili med indisk-kryddad potatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Stekt potatis med mustiga indiska smaker passar perfekt till strimlad kycklinglårfilé med smak av vitlök och chili. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Skala ingefära och vitlök, dela tomaterna och lägg allt i en mixer och mixa slät.
Skär salladslök, skiva chili och finhacka koriandern. Ställ åt sidan.
Skiva den kokta potatisen och stek i olivolja på medelvärme i ca 5 min tills de fått en fin gyllene yta.
Tillsätt nu kumminfrön och resten av de torra kryddorna samt koriander och vårlök. Fräs runt med potatisen i ca 2 minuter och häll därefter ner tomatmixen. Låt allt puttra i ca 4 minuter.
Hetta upp en annan stekpanna med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 3 minuter. Slå därefter på en skvätt vatten och stek klart kycklingen i ytterligare 3-4 minuter.
Servera kycklingen med den indiska potatisen och servera med yoghurt och koriander.
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Sweet chili kyckling bowl med avokado och sjögräsnudlar
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med stekt & skivad kyckling ”Mexican”
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett
Kycklingsallad med svarta bönor, nachos och chipotledressing