
Strimlad kycklinglårfilé Vitlök & Chili med indisk-kryddad potatis
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Stekt potatis med mustiga indiska smaker passar perfekt till strimlad kycklinglårfilé med smak av vitlök och chili. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Skala ingefära och vitlök, dela tomaterna och lägg allt i en mixer och mixa slät.
Skär salladslök, skiva chili och finhacka koriandern. Ställ åt sidan.
Skiva den kokta potatisen och stek i olivolja på medelvärme i ca 5 min tills de fått en fin gyllene yta.
Tillsätt nu kumminfrön och resten av de torra kryddorna samt koriander och vårlök. Fräs runt med potatisen i ca 2 minuter och häll därefter ner tomatmixen. Låt allt puttra i ca 4 minuter.
Hetta upp en annan stekpanna med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 3 minuter. Slå därefter på en skvätt vatten och stek klart kycklingen i ytterligare 3-4 minuter.
Servera kycklingen med den indiska potatisen och servera med yoghurt och koriander.
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingbacon och västerbottensoströra

Double cheese kycklingburgare med stekt lök och senapsdressing

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost