
Strimlad kycklinglårfilé Vitlök & Chili med indisk-kryddad potatis
30 min | Enkelt
Ingredienser
600 g
kokta potatisar, skivade
3 st
vitlöksklyftor
2 st
tomater
3 cm
ingefära
1 knippe
salladslök
0.5 kruka
koriander
1 tsk
kumminfrön
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
koriander, mald
1 tsk
garam masala
4 msk
yoghurt naturell
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Stekt potatis med mustiga indiska smaker passar perfekt till strimlad kycklinglårfilé med smak av vitlök och chili. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Skala ingefära och vitlök, dela tomaterna och lägg allt i en mixer och mixa slät.
Skär salladslök, skiva chili och finhacka koriandern. Ställ åt sidan.
Skiva den kokta potatisen och stek i olivolja på medelvärme i ca 5 min tills de fått en fin gyllene yta.
Tillsätt nu kumminfrön och resten av de torra kryddorna samt koriander och vårlök. Fräs runt med potatisen i ca 2 minuter och häll därefter ner tomatmixen. Låt allt puttra i ca 4 minuter.
Hetta upp en annan stekpanna med olivolja och stek kycklingen på hög värme i ca 3 minuter. Slå därefter på en skvätt vatten och stek klart kycklingen i ytterligare 3-4 minuter.
Servera kycklingen med den indiska potatisen och servera med yoghurt och koriander.