Fried-rice-med-kyckling,-svamp-och-pumpa
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Fried rice med kyckling, svamp och pumpa

20 min | Enkelt

Fried rice med kyckling är utmärkt för dig som har kvar lite ris från gårdagen. Stek upp med pumpa, svamp och vitlök, pressa över limejuice och avsluta med gräslök.

Ingredienser

1
Kronfågels grillkyckling

Fried rice med svamp och pumpa

7 dl
kokt ris
400 g
valfri svamp
300 g
butternutpumpa, fintärnad
1
gul lök, hackad
2
klyftor vitlök, finhackad
3 msk
japansk soja
1
lime, saft
4 msk
gräslök
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fried rice med kyckling är utmärkt för dig som har kvar lite ris från gårdagen. Stek upp med pumpa, svamp och vitlök, pressa över limejuice och avsluta med gräslök.

Så här gör du

Hetta upp en panna och skär svampen i mindre bitar. Fintärna även pumpen. Stek svampen i olja och smör tills de är gyllene och tillsätt sedan pumpan.

Stek tills pumpan mjuknar lite.

Hacka gul lök och finhacka två klyftor vitlök. Lägg i pannan och stek i 1 minut.

Slå ner riset och  stek ytterligare 1 till 2 minuter. Tillsätt soja, limesaft och smaka av med salt och peppar.

Blanda i den nygrillade kycklingen i riset och toppa med gräslök eller servera kycklingen vid sidan om.

Smaklig måltid!

Tips:gör kycklingen själv genom att använda vår kryddmarinerade hela grillkyckling som återfinns i kyldisken

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!