Thanksgiving_gårdskyckling_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

min | Enkelt

Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!

Ingredienser

250 g
pumpa skalad och klyftad
2 st
äpplen av valfri sort, rivna
0.5 dl
olivolja
2 msk
bourbon whiskey
20 g
färsk ingefära
2 msk
sweet chilisås
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!

Så här gör du

Skala och klyfta pumpa, lägg på en ugnsplåt. Rosta pumpan i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Lägg övriga ingredienser i en kastrull och tillsätt den rostade pumpan. Koka försiktigt i ca 20 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra kycklingen. Pensla den på ut- och insida med pumpasåsen.

Baka i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader. Pensla med mer pumpasås. Baka i ytterliggare ca 45 min eller tills kycklingen fått en fin färg och innertemperaturen intill lårbenet nått 82 grader. Pensla/ös gärna fler gånger under tillagningen.

Servera med klassiska tillbehör som cornbread, brysselkålssallad, pumpa och exempelvis rostad sötpotatis. Se recept för tillbehör https://www.kronfagel.se/recipe/tillbehor-till-host-thanksgiving-av-markiz-tainton/