Thanksgiving_gårdskyckling_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

min | Enkelt

Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!

Ingredienser

250 g
pumpa skalad och klyftad
2 st
äpplen av valfri sort, rivna
0.5 dl
olivolja
2 msk
bourbon whiskey
20 g
färsk ingefära
2 msk
sweet chilisås
1 st
vitlöksklyfta
1 dl
vatten
salt och peppar
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!

Så här gör du

Skala och klyfta pumpa, lägg på en ugnsplåt. Rosta pumpan i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Lägg övriga ingredienser i en kastrull och tillsätt den rostade pumpan. Koka försiktigt i ca 20 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra kycklingen. Pensla den på ut- och insida med pumpasåsen.

Baka i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader. Pensla med mer pumpasås. Baka i ytterliggare ca 45 min eller tills kycklingen fått en fin färg och innertemperaturen intill lårbenet nått 82 grader. Pensla/ös gärna fler gånger under tillagningen.

Servera med klassiska tillbehör som cornbread, brysselkålssallad, pumpa och exempelvis rostad sötpotatis. Se recept för tillbehör https://www.kronfagel.se/recipe/tillbehor-till-host-thanksgiving-av-markiz-tainton/

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!