![Thanksgiving_gårdskyckling_1000x1000](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2020/10/23135838/Thanksgiving_ga%CC%8Ardskyckling_1000x1000.jpg)
Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling
Ingredienser
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/26161315/Kyckling-Ekologisk.png)
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bjud på middag och laga Markiz Taintons hela Gårdskyckling med
smak av pumpa och bourbon. Amerikanska smaker som får det att vattnas i munnen!
Så här gör du
Skala och klyfta pumpa, lägg på en ugnsplåt. Rosta pumpan i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Lägg övriga ingredienser i en kastrull och tillsätt den rostade pumpan. Koka försiktigt i ca 20 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingen. Pensla den på ut- och insida med pumpasåsen.
Baka i ugn på 200 grader i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader. Pensla med mer pumpasås. Baka i ytterliggare ca 45 min eller tills kycklingen fått en fin färg och innertemperaturen intill lårbenet nått 82 grader. Pensla/ös gärna fler gånger under tillagningen.
Servera med klassiska tillbehör som cornbread, brysselkålssallad, pumpa och exempelvis rostad sötpotatis. Se recept för tillbehör https://www.kronfagel.se/recipe/tillbehor-till-host-thanksgiving-av-markiz-tainton/
![Nyhet](https://cdn.kronfagel.se/app/uploads/2019/09/26161315/Kyckling-Ekologisk.png)
Testa vår Bosarpkyckling!