Kyckling-på-amerikanskt-vis-med-en-god-tranbärssås
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hel kyckling på amerikanskt vis med en god tranbärssås

120 min | Enkelt

I USA är man hejare på hel kyckling - prova själv om du inte tror oss. En fyllning av äpple, tranbär och valnötter ger kycklingen en oemotståndlig smak.

Ingredienser

1
Kronfågel gårdskyckling
1
äpple
0.5 dl
tranbär
100 g
valnötter
1 kg
sötpotatis

Tranbärsås

450 g
tranbär
1
apelsin, skal och saft
1 liten
kanelstång
4 msk
rödvin
0.5 dl
socker
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

I USA är man hejare på hel kyckling - prova själv om du inte tror oss. En fyllning av äpple, tranbär och valnötter ger kycklingen en oemotståndlig smak.

SÅ HÄR GÖR DU

Fyll kycklingen med tranbär, klyftad äpple och en tredjedel av valnötterna.

Ugnsstek kycklingen enligt anvisning på förpackningen: 150° varmluft eller 175° i vanlig ugn. Pensla med smält smör blandat med lite salt, peppar och soja.

Ska vara i ugnen i 60 – 80 minuter, tills kycklingen har en innertemperatur på 82°.

Skär skalad sötpotatis och rödlök i klyftor. Blanda med olja, strö över flingsalt och peppar.

Låt potatis, lök och resterande valnötter steka samtidigt som kycklingen. Lägg i en separat form och stek när det är cirka 30 till 35 minuter kvar av den totala tiden.

Potatisen ska ha en fin färg, men fortfarande behålla sin spänst.

Lägg tranbär, apelsinskal och kanel i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt socker och apelsinsaft, sjud under försiktig omrörning i cirka 10 minuter.

Ta upp kanelstången. Servera kyckling, sötpotatisklyftor och tranbärsås till.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!