
Pasta och tomatsås med hel kyckling och basilikafärskost
25 min | Enkelt
Ingredienser
1
Kronfågels grillkyckling
200 g
okokt pasta
Tomatsås
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
3 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
1 burk
krossade tomater
100 g
urkärnade kalamataoliver
Basilikafärskost
0.5 kruka
basilika
400 g
Philadelphiaost

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Nygrillad hel kyckling är alltid rätt. Här serverar vi den med en vitlöksdoftande pastasås. Oliverna bidrar till sälta så smaka innan du saltar.
Så här gör du
Finhacka lök och vitlöksklyftor, och fräs i olivolja i 30 sekunder. Tillsätt tomatpuré och fräs 30 sekunder till.
Häll i krossade tomater och låt koka i 10 minuter
Under tiden kokar du pastan al dente i saltat vatten och häll av, eller återanvänder gårdagens pasta.
Hacka oliverna grovt och lägg i tomatsåsen. Vänd ner tomatsåsen i pastan.
Strimla eller grovhacka basilikan. Blanda ihop med Philadelphiaosten och smaka av med salt och peppar.
Servera den nygrillade kycklingen i pastan eller vid sidan om.
Smaklig måltid!
Tips: grilla kycklingen själv genom att köpa vår kryddmarinerade hela kyckling som finns i kyldisken.
