Rosmaringlaserade-kycklingben-med-pepparrot--och-äppelslaw
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Rosmaringlaserade kycklingben med pepparrot- och äppelslaw

40 min | Enkelt

Här penslas de saftiga kycklingbenen med en söt och het rosmaringlaze innan servering. En god pepparrot- och äppelslaw ger kycklingbenen det där lilla extra.

Ingredienser

Rosmaringlaserade kycklingben

0.5 dl
honung
1 kruka
rosmarin
3 msk
äppelcidervinäger
1
röd chili, finhackad

Pepparrot- och äppelslaw

500 g
spetskål, strimlad
2
äpplen
3 msk
färsk pepparrot, riven
1 dl
majonnäs
0.5 dl
gräddfil
2 msk
gräslök, finskuren
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Här penslas de saftiga kycklingbenen med en söt och het rosmaringlaze innan servering. En god pepparrot- och äppelslaw ger kycklingbenen det där lilla extra.

Så här gör du

Kycklingben

Sätt ugnen på 160°. Salta och peppra kycklingbenen och lägg på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen under cirka 25 – 30 minuter.

Medan kycklingen är i ugnen finhackar du chili och rosmarin. Blanda tillsammans med honung och vinäger.

När kycklingen börjar bli klar, ca 80° inne vid benet, tar du ut kycklingen. Pensla på rikligt med rosmaringlaze och stek i ytterligare 4 minuter tills den når en innertemperatur på 82°.

Pepparrot- och äppelslaw

Grovriv äpplena. Du bestämmer själv om du vill inkludera skalet.

Strimla spetskål och blanda med det rivna äpplet. Salta lätt och lägg i ett durkslag. Pressa ur vätskan med händerna.

Blanda med majonnäs, riven pepparrot och gräddfil. Skär lite gräslök att toppa äppelslawen med.

Servera med ugnsrostade potatisklyftor, på ett plockbord eller med en god sallad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!