Jubileumskyckling med choklad 2020
Ingredienser
Chokladrubbad lårfilé
Potatisterrin
Getostcrème
Fikonsalsa
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
2020 fyllde Kronfågel 50 år! Till jubileet har Markiz Tainton
skapat en kycklingrätt som passar till många festliga tillfällen.
Så här gör du
Förbered chokladruben
Rör ihop samtliga ingredienser och förvara torrt
Smaksätt kycklinglårfiléer och tillaga
Gnid in lårfiléerna med chokladrubben.
Grilla lårfiléerna på direkt värme så de får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värme till en innertemperatur på 70 grader. Använd gärna ugnstermometer.
Förbered potatisterrin
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen tunt, gärna i matberedare eller med osthyvel. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smöret. Blanda potatisskivorna ordentligt med lökfräset, rosmarin, salt och peppar.
Montera potatisterrin och grädda
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1,5 liter. Lägg ner potatisblandningen och tryck till ordentligt. Grädda i ugnen i ca 50 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Så lyckas du med potatisterrin
Lägg ett bakplåtspapper över potatisen och ställ en likadan brödform ovanpå. Lägg ordentligt med tyngd på den tomma formen för att pressa ihop terrinen. När terrinen svalnat ställs den i kylen, Pressa den gärna med ett mjölkpaket.
Tips!
Gör gärna terrinen dagen innan alternativt på morgonen. När den är sval skär upp i valfri portionsstorlek och värm försiktigt i ugnen.
Mixa getostcrème
Rör ihop getost och crème fraiche i en skål. Mixa till en kräm med stavmixer.
Skär alla ingredienser till fikonsalsan
Ansa och skär fikon och jordgubbar i små bitar. Hacka mynta. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Servering av kycklingen
Servera kycklingen med alla tillbehör. Riv chokladen grovt över hela rätten.
Testa vår Bosarpkyckling!