
Jubileumskyckling med choklad 2020
Ingredienser
Chokladrubbad lårfilé
Potatisterrin
Getostcrème
Fikonsalsa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
2020 fyllde Kronfågel 50 år! Till jubileet har Markiz Tainton
skapat en kycklingrätt som passar till många festliga tillfällen.
Så här gör du
Chokladrub
Rör ihop samtliga ingredienser och förvara torrt
Kyckling
Gnid in lårfiléerna med chokladrubben.
Grilla lårfiléerna på direkt värme så de får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värme till en innertemp på 70-72 grader
Potatisterrin
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen tunt, gärna i matberedare eller med osthyvel. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smöret. Blanda potatisskivorna ordentligt med lökfräset, rosmarin, salt och peppar.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1,5 liter. Lägg ner potatisblandningen och tryck till ordentligt. Grädda i ugnen i ca 50 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Lägg ett bakplåtspapper över potatisen och ställ en likadan brödform ovanpå. Lägg ordentligt med tyngd på den tomma formen för att pressa ihop terrinen. När terrinen svalnat ställs den i kylen, Pressa den gärna med ett mjölkpaket. Gör gärna terrinen dagen innan alternativt på morgonen. När den är sval skär upp i valfri portionsstorlek och värm försiktigt i ugnen.
Getostcrème
Rör ihop getost och crème fraiche i en skål. Mixa till en kräm med stavmixer.
Fikonsalsa
Ansa och skär fikon och jordgubbar i små bitar. Hacka mynta. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med alla tillbehör. Riv chokladen grovt över hela rätten.

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka