Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs
40 min | Avancerat
Ingredienser
Friterade kycklingvingar
900 g
3
vitlöksklyftor
olivolja, salt och peppar
1 dl
vetemjöl
4
äggvitor
2 dl
Panko ströbröd
friteringsolja
Krassemajonnäs
1.5 dl
majonnäs
50 g
spenat
2 askar
krasse
0.5 dl
crème fraîche
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Friterade kycklingfingar är fingerfood när den är som bäst. Panko ströbrödet får de vitlökskryddade vingarna att lyfta till nya höjder.
Så här gör du
Friterade kycklingvingar: Dela alla vingar i leden till två delar.
Krossa vitlöken och bland med vingdelarna. Salt, peppra och vänd runt med olivolja. Låt marinera i 30 minuter.
Visa äggvitan lätt. Vänd de marinerade kycklingvingarna i först vetemjöl, sedan den lätt vispade äggvitan, och sist i ströbrödet.
Fritera i 170° olja precis innan servering. Låt kycklingen rinna av och salta lätt.
För att vara extra säker bör du kolla vingarnas innertemperatur, så att de är minst 82°.
Friteringstips: Fritera i en kastrull med olja fylld till hälften. Stäng av fläkten. Hetta upp under direkt översikt och håll koll på temperaturen. Täck direkt över med ett kastrullock om oljan blir för varm och fattar eld.