Friterade-kycklingvingar-med-krassemajonnäs
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

40 min | Avancerat

Friterade kycklingfingar är fingerfood när den är som bäst. Panko ströbrödet får de vitlökskryddade vingarna att lyfta till nya höjder.

Ingredienser

Friterade kycklingvingar

900 g
Kycklingvingar
3
vitlöksklyftor
olivolja, salt och peppar
1 dl
vetemjöl
4
äggvitor
2 dl
Panko ströbröd
friteringsolja

Krassemajonnäs

1.5 dl
majonnäs
50 g
spenat
2 askar
krasse
0.5 dl
crème fraîche
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friterade kycklingfingar är fingerfood när den är som bäst. Panko ströbrödet får de vitlökskryddade vingarna att lyfta till nya höjder.

SÅ HÄR GÖR DU

Friterade kycklingvingar: Dela alla vingar i leden till två delar.

Krossa vitlöken och bland med vingdelarna. Salt, peppra och vänd runt med olivolja. Låt marinera i 30 minuter.

Visa äggvitan lätt. Vänd de marinerade kycklingvingarna i först vetemjöl, sedan den lätt vispade äggvitan, och sist i ströbrödet.

Fritera i 170° olja precis innan servering. Låt kycklingen rinna av och salta lätt.

För att vara extra säker bör du kolla vingarnas innertemperatur, så att de är minst 82°.

Friteringstips: Fritera i en kastrull med olja fylld till hälften. Stäng av fläkten. Hetta upp under direkt översikt och håll koll på temperaturen. Täck direkt över med ett kastrullock om oljan blir för varm och fattar eld.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!