Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs
Ingredienser
Friterade kycklingvingar
Krassemajonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Friterade kycklingfingar är fingerfood när den är som bäst. Panko ströbrödet får de vitlökskryddade vingarna att lyfta till nya höjder.
Så här gör du
Friterade kycklingvingar: Dela alla vingar i leden till två delar.
Krossa vitlöken och bland med vingdelarna. Salt, peppra och vänd runt med olivolja. Låt marinera i 30 minuter.
Visa äggvitan lätt. Vänd de marinerade kycklingvingarna i först vetemjöl, sedan den lätt vispade äggvitan, och sist i ströbrödet.
Fritera i 170° olja precis innan servering. Låt kycklingen rinna av och salta lätt.
För att vara extra säker bör du kolla vingarnas innertemperatur, så att de är minst 82°.
Friteringstips: Fritera i en kastrull med olja fylld till hälften. Stäng av fläkten. Hetta upp under direkt översikt och håll koll på temperaturen. Täck direkt över med ett kastrullock om oljan blir för varm och fattar eld.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett