Plankstek med KycklingSteak
Ingredienser
KycklingSteak
Duchessepotatis
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En kultförklarad restaurangklassiker serverad med vår saftigt goda KycklingSteak. Vilken fredagsstänkare!
Så här gör du
Duchessepotatis
Koka skalad potatis mjuk i ca 25 minuter. Passera eller mosa potatisen och vispa ihop med smör, äggulor och riven ost. Salta. Häll över potatisen i en spritspåse med en stjärntyll.
KycklingSteak
Salta och peppra kycklingsteaken. Stek i smör med skinnsidan ner. Tillsätt krossad vitlök och rosmarinkvist. Stek i ca 5 minuter och vänd sedan och stek ytterligare ca 5 min. Ös hela tiden med smör.
Tillbehör
Dela tomaterna i mitten och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och ös över olivolja.
Dela upp haricots vertsen i fyra högar och rulla in dessa i kycklingbacon. Ställ dessa på samma ugnsform som tomaterna. Baka av i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Planka
Spritsa potatisen runt om 4 st stekplankor. Gratinera i 5-6 minuter i ugn på 225 grader. När potatisen har fått fin färg är den klar.
Lägg på kycklingsteaken på plankorna samt baconrullen och tomaten. Toppa tomaterna med finskuren rödlök.
Servera med en god, gärna hemgjord, bearnaisesås och gärna lite rödvinssås över kycklingsteaken.
Urbenad kycklingklubba med skinn. Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.