
Chicken Stir-Fry med thaibasilika
Ingredienser
Chicken Stir-Fry
ägg
tillbehör

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Thailand på 30 minuter. Hackad kycklingfilé och lårfilé i en härlig stir-fry smaksatt med thaibasilika!
Så här gör du
Hackad kyckling
Hacka eller skär kycklingfiléerna och lårfiléerna fint. Det ska bli i riktigt små bitar men utan att vara köttfärs.

Stir-fry
Mortla eller hacka chilifrukterna tillsammans med vitlöken.
Blanda ihop ostronsås, soja, fisksås och socker med vattnet till en woksås. Blanda så att sockret löser upp sig
Skär de gröna bönorna i små bitar. Hacka löken.

Hetta upp matolja i en wokpanna. Fräs chilin och vitlöken i några minuter tills vitlöken börjar bli gyllene. Tillsätt kycklingen och rör runt i ca 1-2 min.
Tillsätt woksåsen och rör runt i ytterliggare några minuter. Avsluta med de gröna bönorna och löken i ca 1 minut.
Ta från värmen och vänd i thaibasilikan.

Stekt ägg på thaivis
Dessa ägg steks i mycket olja. Hetta upp en panna med matolja. Oljan ska vara väldigt het. Knäck äggen direkt i pannan. Äggen är klara när vitan är gyllenbrun undertill och på sidan.

Tillbehör
Blanda ihop limesaft, fisksås och chili. (Prik Nam Pla)
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen på en tallrik. Toppa med ägg och skeda över Prik Nam Pla. Servera med Jasminris.
Ägget ska vara krispigt men gärna med en lite rinnig gula.

Testa vår Bosarpkyckling!

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese