kycklingfilé_thai_tallrik2
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chicken Stir-Fry med thaibasilika

30 min | Enkelt

Thailand på 30 minuter. Hackad kycklingfilé och lårfilé i en härlig stir-fry smaksatt med thaibasilika!

Ingredienser

Chicken Stir-Fry

300 g
kycklingfilé, hackad
200 g
lårfilé, hackad
1 st
piri piri, mortlad
5 st
röd chili, mortlade
5 st
vitlöksklyftor, mortlade
1 dl
haricots verts, färska skurna i små bitar
1 st
gul lök, tärnad
1.5 msk
ostronsås
2 msk
soja
2 tsk
fisksås
1.5 tsk
socker
2 msk
vatten
2 dl
thaibasilika, skuren

ägg

4 st
ägg
matolja

tillbehör

2 msk
limesaft
1 msk
fisksås
1 st
röd chili, hackad
Jasminris

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Thailand på 30 minuter. Hackad kycklingfilé och lårfilé i en härlig stir-fry smaksatt med thaibasilika!

Så här gör du

Hackad kyckling

Hacka eller skär kycklingfiléerna och lårfiléerna fint. Det ska bli i riktigt små bitar men utan att vara köttfärs.

Stir-fry

Mortla eller hacka chilifrukterna tillsammans med vitlöken.

Blanda ihop ostronsås, soja, fisksås och socker med vattnet till en woksås. Blanda så att sockret löser upp sig

Skär de gröna bönorna i små bitar. Hacka löken.

Hetta upp matolja i en wokpanna. Fräs chilin och vitlöken i några minuter tills vitlöken börjar bli gyllene. Tillsätt kycklingen och rör runt i ca 1-2 min.

Tillsätt woksåsen och rör runt i ytterliggare några minuter. Avsluta med de gröna bönorna och löken i ca 1 minut.

Ta från värmen och vänd i thaibasilikan.

Stekt ägg på thaivis

Dessa ägg steks i mycket olja. Hetta upp en panna med matolja. Oljan ska vara väldigt het. Knäck äggen direkt i pannan. Äggen är klara när vitan är gyllenbrun undertill och på sidan.

Tillbehör

Blanda ihop limesaft, fisksås och chili. (Prik Nam Pla)

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Servera kycklingen på en tallrik. Toppa med ägg och skeda över Prik Nam Pla. Servera med Jasminris.

Ägget ska vara krispigt men gärna med en lite rinnig gula.