Kryddmarinerat_chili_vitlok_nudlar_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Wok med Strimlad Kycklinglårfilé Vitlök & Chili samt ostronsås och böngroddar

30 min | Enkelt

Förenkla matlagningen med vår färdigskurna och smaksatta kycklinglårfilé i den här stir fry-woken.

Ingredienser

Wok

200 g
äggnudlar
3 cm
ingefära, finterna
4 st
salladslök, tunt skivad
1 st
broccoli, skuren i bitar
100 g
böngroddar

Woksås

3 msk
ostronsås
2 msk
japansk soja
1 tsk
socker
3 msk
vatten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Förenkla matlagningen med vår färdigskurna och smaksatta kycklinglårfilé i den här stir fry-woken.

Så här gör du

Skär grönsakerna, tärna ingefära, skiva chili och riv vitlöken. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och spola dem i kallt vatten.

Vispa ihop ingredienserna till såsen.

Hetta upp en stekpanna eller wok med neutral olja på medelvärme. Woka ingefäran i ca 30 sek och lägg därefter i den strimlade kycklingen. Fräs i ca 5 min.

Tillsätt nudlarna och rör runt så de separeras. Nu är det dags att lägga i grönsakerna och såsen. Woka ytterligare någon minut. Servera! Toppa gärna med extra chili och lite krossade, rostade jordnötter.