
KycklinghjärtaGOD GRYTA med äpple, rödlök, grädde och potatispuré
25 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklinggryta på hjärta
600 g
2
rödlökar, skivade
2
röda äpplen, klyftade
2 msk
soja
2 dl
kycklingbuljong
3 dl
vispgrädde
1 msk
skuren persilja
maizena till redning
Potatispuré
600 g
mandelpotatis, skalad
3 dl
mjölk eller grädde
80 g
smör, rumstempererat

INGREDIENSER
INGREDIENSER
God gryta på kycklinghjärta. Att våga äta alla kycklingdelar minskar matsvinnet, är bra för miljön, nyttigt och oerhört gott.
Så här gör du
Hjärtan
Dela kycklinghjärtan i mitten. Skiva rödlök och klyfta äpplen.
Hetta upp en panna och stek kycklinghjärtan i lite smör och olja på medelhög temperatur. Lägg i lök och äpple efter 2 minuter.
Tillsätt soja och buljong efter ytterligare 1 minut. Låt det koka i 1 minut till bara och häll i grädden.
Det ska koka ihop i cirka 3 – 5 minuter. Red av med Maizenaredning för en bättre konsistens.
Tillsätt salt och peppar för smak.
Potatispuré
Koka potatisen tills den är mjuk i saltat vatten och ånga av. Koka upp mjölk.
Pressa potatisen och blanda med mjölk och smör – vispa inte! Smaka av med salt.
Smaklig måltid!
Tips!
Här kan du läsa mer om produkten kycklinghjärta.
