Gryta-på-kycklinghjärta-med-äpple,-rödlök,-grädde-och-potatispuré
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

KycklinghjärtaGOD GRYTA med äpple, rödlök, grädde och potatispuré

25 min | Enkelt

God gryta på kycklinghjärta. Att våga äta alla kycklingdelar minskar matsvinnet, är bra för miljön, nyttigt och oerhört gott.

Ingredienser

Kycklinggryta på hjärta

2
rödlökar, skivade
2
röda äpplen, klyftade
2 msk
soja
2 dl
kycklingbuljong
3 dl
vispgrädde
1 msk
skuren persilja
maizena till redning

Potatispuré

600 g
mandelpotatis, skalad
3 dl
mjölk eller grädde
80 g
smör, rumstempererat
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

God gryta på kycklinghjärta. Att våga äta alla kycklingdelar minskar matsvinnet, är bra för miljön, nyttigt och oerhört gott.

Så här gör du

Hjärtan

Dela kycklinghjärtan i mitten. Skiva rödlök och klyfta äpplen.

Hetta upp en panna och stek kycklinghjärtan i lite smör och olja på medelhög temperatur. Lägg i lök och äpple efter 2 minuter.

Tillsätt soja och buljong efter ytterligare 1 minut. Låt det koka i 1 minut till bara och häll i grädden.

Det ska koka ihop i cirka 3 – 5 minuter. Red av med Maizenaredning för en bättre konsistens.

Tillsätt salt och peppar för smak.

Potatispuré

Koka potatisen tills den är mjuk i saltat vatten och ånga av. Koka upp mjölk.

Pressa potatisen och blanda med mjölk och smör – vispa inte! Smaka av med salt.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!