Stekt-kycklingmage-med-knippemorötter
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Smörstekt kycklingmage med knippmorötter och senapscrème

15 min | Enkelt

Senap och kyckling går alltid väl ihop - så även i denna rätt. Senapens starka bitterhet och dess söta underton passar kycklingmagens fina konsistens.

Ingredienser

Stekt kycklingmage

500 g
potatis, tärnad
400 g
knippmorötter, slantade
2
gula lökar, hackade
3 msk
skuren gräslök
2 msk
worcestershiresås

Senapscrème

2 msk
grov dijonsenap
1 dl
crème fraiche
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Senap och kyckling går alltid väl ihop - så även i denna rätt. Senapens starka bitterhet och dess söta underton passar kycklingmagens fina konsistens.

Så här gör du

Tärna potatisen och slanta knippmorötterna. Stek först potatisen gyllenbrun i smör och olja. Tillsätt morötterna och stek i 5 minuter.

Hacka snabbt den gula löken. Lägg i pannan och fräs i ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

Skär ner kycklingen i mindre bitar och stek i smör under 3 minuter på hög värme.

Avsluta med salt, peppar och worcestershiresås.

Lägg upp morötterna och potatisen på en tallrik, och servera kycklingen ovanpå.

Blanda crème fraiche med senap och smaka av med lite sal.

Toppa med krämen och skuren gräslök.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!