
Smörstekt kycklingmage med knippmorötter och senapscrème
15 min | Enkelt
Ingredienser
Stekt kycklingmage
600 g
500 g
potatis, tärnad
400 g
knippmorötter, slantade
2
gula lökar, hackade
3 msk
skuren gräslök
2 msk
worcestershiresås
Senapscrème
2 msk
grov dijonsenap
1 dl
crème fraiche

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Senap och kyckling går alltid väl ihop - så även i denna rätt. Senapens starka bitterhet och dess söta underton passar kycklingmagens goda konsistent.
Så här gör du
Tärna potatisen och slanta knippmorötterna. Stek först potatisen gyllenbrun i smör och olja. Tillsätt morötterna och stek i 5 minuter.
Hacka snabbt den gula löken. Lägg i pannan och fräs i ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Skär ner kycklingen i mindre bitar och stek i smör under 3 minuter på hög värme.
Avsluta med salt, peppar och worcestershiresås.
Lägg upp morötterna och potatisen på en tallrik, och servera kycklingen ovanpå.
Blanda crème fraiche med senap och smaka av med lite sal.
Toppa med krämen och skuren gräslök.
Smaklig måltid!
