kycklinglårfilégryta med tomat, vitt vin och saffransris
45 min | Enkelt
Ingredienser
600 g
1 st
gul lök, finhackad
2 klyftor
vitlök, finhackad
1 tsk
torkad timjan
olivolja
2 msk
tomatpuré
2 dl
vitt vin
vatten
1 tärning
kycklingbuljong
50 g
cocktailtomater, halverade
100 g
bladspenat
4 dl
basmatiris
0.5 g
saffran
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lättlagad kycklinggryta av Stefan Superti.
Så här gör du
Kycklinggryta
Fräs lök och vitlök med olivolja i en tjockbottnad gryta. Lägg sedan i kycklinglårfiléerna och fräs tillsammans med timjan och tomatpuré i några minuter på varje sida. Häll i tomaterna och slå på vinet. Låt vinet reducera ner något innan vatten och buljongtärning tillsätts. Koka upp och låt sjuda i 10–15 minuter. Salta och peppra och avsluta med att vända ner bladspenat.
Saffransris
Koka upp ca 2 liter vatten tillsammans med saffran. Koka riset i 9–10 minuter, häll sedan av vattnet och låt ånga av.
Servera grytan tillsammans med riset och gärna ett gott bröd, exempelvis foccacia.