kycklinglårfilégryta med tomat, vitt vin och saffransris
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lättlagad kycklinggryta av Stefan Superti.
Så här gör du
Kycklinggryta
Fräs lök och vitlök med olivolja i en tjockbottnad gryta. Lägg sedan i kycklinglårfiléerna och fräs tillsammans med timjan och tomatpuré i några minuter på varje sida. Häll i tomaterna och slå på vinet. Låt vinet reducera ner något innan vatten och buljongtärning tillsätts. Koka upp och låt sjuda i 10–15 minuter. Salta och peppra och avsluta med att vända ner bladspenat.
Saffransris
Koka upp ca 2 liter vatten tillsammans med saffran. Koka riset i 9–10 minuter, häll sedan av vattnet och låt ånga av.
Servera grytan tillsammans med riset och gärna ett gott bröd, exempelvis foccacia.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd