
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och stek i lite av oljan från tomaterna i en stor stekpanna. Svetta med löken tills den är mjuk.
Tillsätt grädde och koka ihop. Vänd ner tomat och babyspenat och smaka av med salt och peppar, samt citron.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda såsen med pastan och toppa med persilja, pinjenötter och parmesan innan servering.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och när pastan är nästan färdig kokt och du häller av vattnet, sparar du någon dl av pastavattnet. Vätskan kan du späda såsen med om den blir för tjock. Då får du också en extra krämig och gräddig sås.
Här hittar du ett annat recept med Bosarps kycklingfilé.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes