Bosarp_brostfile_pasta_1000x1000
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat

30 min | Enkelt

En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

1 burk
soltorkade tomater, strimlade
2 klyftor
vitlök, hackad
1 st
schalottenlök, hackad
200 g
babyspenat
4 dl
grädde
1 st
citron
300 g
pasta
1 kruka
persilja
80 g
rostade pinjenötter
parmesan, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och stek i lite av oljan från tomaterna i en stor stekpanna. Svetta med löken tills den är mjuk.

Tillsätt grädde och koka ihop. Vänd ner tomat och babyspenat och smaka av med salt och peppar, samt citron.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda såsen med pastan och toppa med persilja, pinjenötter och parmesan innan servering.

Om receptet

EN SUPERSNABB KLASSISK PASTARÄTT MED STEKT EKOLOGISK KYCKLINGBRÖSTFILÉ FRÅN BOSARP. Somliga kallar den världens godaste kyckling eller marry me chicken och vi kan bara hålla med. Krämig och gräddig med umami från de soltorkade tomaterna är det en kycklingrätt värd att bjuda på. Recept av Olle Broström.

Här hittar du ett annat recept med Bosarps kycklingfilé.