Bosarp_brostfile_pasta_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat

30 min | Enkelt

En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

1 burk
soltorkade tomater, strimlad
2 klyftor
vitlök, hackad
1 st
schalottenlök, hackad
200 g
babyspenat
4 dl
grädde
1 st
citron
300 g
pasta
1 kruka
persilja
80 g
rostade pinjenötter
parmesan, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och stek i lite av oljan från tomaterna. Svetta med löken tills den är mjuk. Häll på grädde och koka ihop. Vänd ner tomat och babyspenat och smaka av med salt, citron och svartpeppar.

Koka pasta enligt angivelse. Blanda såsen med pastan och toppa med basilika, pinjenötter och parmesan.