Bosarp_brostfile_pasta_1000x1000
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat

30 min | Enkelt

En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

1 burk
soltorkade tomater, strimlade
2 klyftor
vitlök, hackad
1 st
schalottenlök, hackad
200 g
babyspenat
4 dl
grädde
1 st
citron
300 g
pasta
1 kruka
persilja
80 g
rostade pinjenötter
parmesan, riven

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En supersnabb klassisk pastarätt med stekt ekologisk kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och stek i lite av oljan från tomaterna i en stor stekpanna. Svetta med löken tills den är mjuk.

Tillsätt grädde och koka ihop. Vänd ner tomat och babyspenat och smaka av med salt och peppar, samt citron.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda såsen med pastan och toppa med persilja, pinjenötter och parmesan innan servering.

Hej, visste du att?

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och när pastan är nästan färdig kokt och du häller av vattnet, sparar du någon dl av pastavattnet. Vätskan kan du späda såsen med om den blir för tjock. Då får du också en extra krämig och gräddig sås.

Här hittar du ett annat recept med Bosarps kycklingfilé.