Näringsrik kycklinglevergryta med plommon, timjan och smålök
Ingredienser
Kycklinggryta på kycklinglever
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god kycklinggryta gjord med kycklinglever - en nyttig, god och underutnyttjad del av kycklingen. Plommon och smålök ger grytan en god sötma som passar perfekt i en gryta.
Så här gör du
Skala steklökarna men låt roten sitta kvar. Koka dem sedan mjuka i vatten i cirka 3 minuter.
Putsa och dela leverbitarna. Skär den gula löken fint.
Hetta upp en panna och stek lever, finskuren lök och steklökar i 2 minuter.
Tillsätt soja, buljong och grädde. Låt koka i cirka 5 minuter.
Kärna ur plommonen och klyfta dem till mindre bitar. Lägg i grytan och koka i cirka 1 minut till.
Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, ris eller pasta.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett