Näringsrik kycklinglevergryta med plommon, timjan och smålök
25 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklinggryta på kycklinglever
600 g
Kycklinglever
1
gul lök, finhackad
8
färska plommon
1 msk
timjan
12
steklökar
3 dl
grädde
1 msk
soja
2 dl
kycklingbuljong
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god kycklinggryta gjord med kycklinglever - en nyttig, god och underutnyttjad del av kycklingen. Plommon och smålök ger grytan en god sötma som passar perfekt i en gryta.
Så här gör du
Skala steklökarna men låt roten sitta kvar. Koka dem sedan mjuka i vatten i cirka 3 minuter.
Putsa och dela leverbitarna. Skär den gula löken fint.
Hetta upp en panna och stek lever, finskuren lök och steklökar i 2 minuter.
Tillsätt soja, buljong och grädde. Låt koka i cirka 5 minuter.
Kärna ur plommonen och klyfta dem till mindre bitar. Lägg i grytan och koka i cirka 1 minut till.
Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, ris eller pasta.
Smaklig måltid!