Kycklinglevergryta-med-plommon,-timjan-och-smålök
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Näringsrik kycklinglevergryta med plommon, timjan och smålök

25 min | Enkelt

En god kycklinggryta gjord med kycklinglever - en nyttig, god och underutnyttjad del av kycklingen. Plommon och smålök ger grytan en god sötma som passar perfekt i en gryta.

Ingredienser

Kycklinggryta på kycklinglever

600 g
Kycklinglever
1
gul lök, finhackad
8
färska plommon
1 msk
timjan
12
steklökar
3 dl
grädde
1 msk
soja
2 dl
kycklingbuljong
salt och peppar
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En god kycklinggryta gjord med kycklinglever - en nyttig, god och underutnyttjad del av kycklingen. Plommon och smålök ger grytan en god sötma som passar perfekt i en gryta.

Så här gör du

Skala steklökarna men låt roten sitta kvar. Koka dem sedan mjuka i vatten i cirka 3 minuter.

Putsa och dela leverbitarna. Skär den gula löken fint.

Hetta upp en panna och stek lever, finskuren lök och steklökar i 2 minuter.

Tillsätt soja, buljong och grädde. Låt koka i cirka 5 minuter.

Kärna ur plommonen och klyfta dem till mindre bitar. Lägg i grytan och koka i cirka 1 minut till.

Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, ris eller pasta.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!