Nejlike--och-granatäppelglaserad-kyckling-med-potatissallad-och-kryddipp
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Granatäppelglaserade kycklingvingar och ben med potatissallad och kryddipp

30 min | Medelsvårt

Dessa kycklingvingar och kycklingben med granatäppelglaze är alltid en lyckad överraskning. Granatäpplet ger kycklingen en härligt syrlig smak som lättas upp av den hemmagjorda chilidippen.

Ingredienser

Granatäppelglaserade kycklingdelar

8
Kycklingvingar
8
Kycklingben
2 dl
granatäppeljuice
4 msk
socker
1 tsk
anchochilipulver
1 krm
nejlika

God potatissallad

500 g
potatis, kokt
3 dl
kesella
2 msk
kapris
1 msk
syltlök, finhackad
4
salladslökar, tunt skivade

Het chilidipp

1 dl
chilisås
0.5 dl
sirap
2 msk
vinäger
1 krm
nejlika
0.5 krm
korianderfrö
1 tsk
spiskummin
1 krm
ingefära
1 msk
olivolja
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Dessa kycklingvingar och kycklingben med granatäppelglaze är alltid en lyckad överraskning. Granatäpplet ger kycklingen en härligt syrlig smak som lättas upp av den hemmagjorda chilidippen.

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra vingarna och baka i ugnen tills en innertemperatur på 75°.

Koka ihop sockret och lite vaten till en karamell. Tillsätt därefter granatäppeljuice, anchochili och nejlika.

Låt koka ihop till en trögflytande konsistens. Smaka av med salt.

Glasera vingarna och benen. Tillaga i ytterligare 5 minuter i ugnen.

Tärna kokad potatis, finhacka syltlök och skiva salladslök. Blanda allt tillsammans med kesella och kapris.

Nu har du en god, och enkel, potatissallad.

Häll chilisås i en fin skål. Blanda i sirap och vinäger. Tillsätt nejlika, korianderfrö, spiskummin och ingefära. Rör om och tillsätt olivolja.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!