
Kall gurksoppa med kycklingmacka
Ingredienser
Kycklingmacka
Gurksoppa
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Läskande gurksoppa med smak av citron och jalapeno samsas med god kycklingmacka på bakade kycklingklubba. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingmacka
Sätt ugnen på 130 grader. Krydda kycklingklubborna med salt, peppar och paprikapuré.
Baka i ugnen i ca 40 minuter. De är färdiga när köttet lätt släpper från benen eller temperaturen nått 82 grader.
Låt kycklingen svalna. Riv den sedan i strimlor med två gafflar. Se upp så att du inte får med brosk eller benbitar. Blanda kycklingen med mynta. Dela baguetten och fyll med kyckling.
Gurksoppa
Skala och tärna löken och hacka gurkorna grovt. Smält smöret i en stor panna och fräs löken på medelvärme i 4–5 minuter, eller tills den mjuknat. Tillsätt gurkan och jalapeñon, sänk till låg värme och fortsätt att koka i 5 minuter.
Tillsätt kycklingfonden, låt koka upp och sänk sedan värmen igen. Krydda väl med havssalt och svartpeppar och låt puttra i 5 minuter.
Hacka och tillsätt gräslök och bladpersilja, pressa i citronsaften och koka i ytterligare 5 minuter. Låt soppan svalna i en skål till rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen.
Vispa i grädden innan servering och smaka av med salt och peppar
Kronfågels kycklingklubba är tillverkad av 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese