(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingragumed pasta rigatoni

min | Enkelt

Ragu på hel kyckling med pasta ritagoni blir en perfekt middagsrätt för veckan. Receptmakare är Markiz Tainton. 

Ingredienser

2
stjälkar selleri, skivad
200 g
morot, tärnad (små)
250 g
kastanjechampinjoner (el. portabello) skivad
2 st
gul lök, finhackad
1 klyfta
vitlök, riven
2 dl
vitt vin
5 dl
kycklingbuljong
1 msk
olivolja
1 st
bukett valfria örter
0.25 knippe
bladpersilja, hackad
2 dl
vispgrädde
300 g
rigatoni
salt & peppar
bladpersilja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ragu på hel kyckling med pasta ritagoni blir en perfekt middagsrätt för veckan. Receptmakare är Markiz Tainton. 

Så här gör du

Koka pasta

Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

Bryn kyckling

Bryn kycklingen runt om i olivolja i en gryta. Ta upp kycklingen och ställ den åt sidan.

Fräs lök vitlök – lägg i kycklingen

Lägg lök och vitlök och selleri i grytan och låt det svettas i 5 minuter. Tillsätt sedan det vita vinet. Lägg i kycklingen igen och låt vätskan reducera till hälften.

Sjud kycklingen

Tillsätt morötterna i grytan och täck med buljong. Tillsätt en knippa valfria örter. Salta och peppra. Låt sjuda i 40 minuter på medelhög värme.

Bered svamp och fräs

Ansa under tiden svampen och skär den i bitar. Fräs den i smör, salta och peppra och ställ åt sidan.

Laga ragun av kyckling och grönsaker

Ta upp kycklingen och grönsakerna ur grytan. Dra loss skinnet och plocka av allt kött. Lägg tillbaka kycklingköttet i grytan tillsammans med svampen och tillsätt slutligen vispgrädden. Koka upp i ca 10 minuter.

Tillsätt sedan pasta och smaka av kryddningen. Strö över finskuren bladpersilja.