Kryddmarinerade_kycklinglar_med_rostad paprika_kapris_citron
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddmarinerade Kycklinglår med rostad paprika, kapris och citron

30 min | Enkelt

Kryddmarinerade kycklinglår med ett enkelt
och gott tillbehör - rostad paprika, kapris och citron.

Ingredienser

500 g
grillad paprika, gärna röd och gul
1 dl
urkärnade oliver av god kvalitet
0.5 dl
kapris
1 st
citron, saft och skal
2 msk
persilja, strimlad
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kryddmarinerade kycklinglår med ett enkelt
och gott tillbehör - rostad paprika, kapris och citron.

Så här gör du

Grilla kycklinglåren i några minuter på varje sida. Lägg sedan över dem på indirekt värme och grilla i ca 20 min tills innertemperaturen är runt 82 grader vid benen.

Grilla själv paprika – eller varför inte ta en genväg och köpa färdiggrillad paprika som finns i handeln.

Skär färdiggrillad paprika i strimlor och lägg i skål. Hacka urkärnade oliver grovt och addera till paprikan. Tillsätt kapris, citronsaft och skal, olivolja, skuren persilja och salt och peppar.

Tips: Grilla gärna gårdagens bröd och doppa i den goda dressingen från paprikasalladen.

Tips!

Ingredienser: Kycklinglår 89%, vatten, salt, paprika, socker, tomat, kryddor (spiskummin, vitlök, rosmarin, svartpeppar), modifierad potatisstärkelse.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.