
Kryddmarinerade Kycklinglår med rostad paprika, kapris och citron
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kryddmarinerade kycklinglår med ett enkelt
och gott tillbehör - rostad paprika, kapris och citron.
Så här gör du
Grilla kycklinglåren i några minuter på varje sida. Lägg sedan över dem på indirekt värme och grilla i ca 20 min tills innertemperaturen är runt 82 grader vid benen.
Grilla själv paprika – eller varför inte ta en genväg och köpa färdiggrillad paprika som finns i handeln.
Skär färdiggrillad paprika i strimlor och lägg i skål. Hacka urkärnade oliver grovt och addera till paprikan. Tillsätt kapris, citronsaft och skal, olivolja, skuren persilja och salt och peppar.
Tips: Grilla gärna gårdagens bröd och doppa i den goda dressingen från paprikasalladen.
Kycklinglår lämpar sig extra bra för grillen då de är en fetare styckningsdetalj på kycklingen. Eftersom de är fetare är det svårt att misslyckas med kycklinglåren på grillen. Här finns fler grillrecept med bl a kycklinglåren.