Kycklingfilé i tomatsås med kapris och oliver
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig kycklingfilé i mustig sås och ugnsrostade tillbehör .
Så här gör du
Kyckling
Koka upp kycklingbuljong. Salta. Pochera kycklingen i buljongen till 65 grader i innertemperatur, ca 15 minuter. Torka av och hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek tills kycklingen har en gyllenbrun stekyta och en innertemperatur på 70 grader.
Potatis
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj potatisen. Dela i mindre bitar om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
Spetskål
Dela kålhuvudet i fyra ungefär lika stora båtar.
Ringla oljan över kålen så jämnt du kan. Använd gärna en pensel. Salta och peppra.
Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ställ in kål och potatisen tillsammans för att spara tid.
Tomatsås
Hetta upp olivolja och fräs vitlök & ansjovis.
Tillsätt kapris, oregano och timjan. Fräs i ca 1-2 minuter.
Tillsätt krossade tomater och svarta oliver och låt puttra i ca 20 minuter under lock på medelvärme.
Rosta mandlarna i torr panna.
Lägg i kycklingen i tomatsåsen och servera tillsammans med potatisen och spetskål toppad med rostade mandlar.