Kycklingfilé i tomatsås med kapris och oliver
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig kycklingfilé i mustig sås och ugnsrostade tillbehör .
Så här gör du
Kyckling
Koka upp kycklingbuljong. Salta. Pochera kycklingen i buljongen till 65 grader i innertemperatur, ca 15 minuter. Torka av och hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek tills kycklingen har en gyllenbrun stekyta och en innertemperatur på 70 grader.
Potatis
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj potatisen. Dela i mindre bitar om de är stora och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
Spetskål
Dela kålhuvudet i fyra ungefär lika stora båtar.
Ringla oljan över kålen så jämnt du kan. Använd gärna en pensel. Salta och peppra.
Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ställ in kål och potatisen tillsammans för att spara tid.
Tomatsås
Hetta upp olivolja och fräs vitlök & ansjovis.
Tillsätt kapris, oregano och timjan. Fräs i ca 1-2 minuter.
Tillsätt krossade tomater och svarta oliver och låt puttra i ca 20 minuter under lock på medelvärme.
Rosta mandlarna i torr panna.
Lägg i kycklingen i tomatsåsen och servera tillsammans med potatisen och spetskål toppad med rostade mandlar.
Kronfågels salladskyckling är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese