Stekt kycklingfilé medpesto på solrosfrön
25 min | Enkelt
Ingredienser
Stekt Kycklingfilé
pesto på solrosfrön
1 dl
solrosfrön
2 krukor
basilika
2 klyftor
vitlök
1.5 dl
olivolja
50 g
parmesanost
Pasta och grönsaker
300 g
tagliatellepasta
300 g
haricots verts
300 g
körsbärstomater
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En supergod pesto med solrosfrön blir en otrolig pastarätt tillsammans med stekt kycklingfilé och tagliatelle. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Stekt kycklingfilé
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn hastigt i het panna och baka sen i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C. Låt svalna.
Rosta solrosfrön i en panna och låt svalna. Mixa vitlök, basilika, olivolja och parmesanost tillsammans med solrosfröna i en matberedare till en slät massa.
(Med solrosfrön, istället för pinjenötter, får peston en helt annan smak!)
Koka haricots verts snabbt i saltat vatten och skär sedan ner dem i bitar. Använder du frysta haricots verts så räcker det med ett uppkok i saltat vatten. Halvera tomaterna och koka pasta enligt angivelse.
Blanda peston med pastan och servera. Kom ihåg att spara lite av pastavattnet som man kan använda för att binda ihop pastan med peston.