Kycklingfile_pasta_pesto_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingfilé med pesto på solrosfrön, tagliatelle och haricots verts

25 min | Enkelt

En supergod pesto med solrosfrön blir en otrolig pastarätt tillsammans med stekt kycklingfilé och tagliatelle. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Stekt Kycklingfilé

50 g
smör
salt och peppar

pesto på solrosfrön

1 dl
solrosfrön
2 krukor
basilika
2 klyftor
vitlök
1.5 dl
olivolja
50 g
parmesanost

Pasta och grönsaker

300 g
tagliatellepasta
300 g
haricots verts
300 g
körsbärstomater

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En supergod pesto med solrosfrön blir en otrolig pastarätt tillsammans med stekt kycklingfilé och tagliatelle. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Stekt kycklingfilé

Krydda kycklingen med salt och peppar, börja med att steka skinnet krispigt i smör i en panna, vänd snabbt och baka i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C, låt svalna.

Rosta solrosfrön i en panna och låt svalna. Mixa vitlök, basilika, olivolja och parmesanost tillsammans med solrosfröna i en matberedare till en slät massa.

(Med solrosfrön, istf pinjenötter, får peston en helt annan smak, testa gärna!)

Koka haricots verts snabbt i saltat vatten och skär sedan ner dem i bitar. Använder du frysta haricot verts så räcker det med ett uppkok i saltat vatten. Halvera tomaterna och koka pasta enligt angivelse.

Blanda peston med pastan och servera! Kom ihåg att spara lite av pastavattnet som man kan använda för att binda ihop pastan med peston.