
Kycklinglårfilé Teriyaki med ris och sallad på sojabönor
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklinglårfilé
Teriyakisås
0.5 dl
japansk soja
0.5 dl
mirin
0.5 dl
vatten
2 msk
risvinäger
1 msk
riven ingefära
1 st
vitlöksklyfta, riven
1.5 tsk
majsstärkelse
sojabönor
200 g
sojabönor frysta, tinade
50 g
böngroddar
2 msk
kimchi
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Japansk klassiker med kycklinglårfilé. Älskad av alla!</span
Så här gör du
Teriyakisås
Vispa ihop ingredienserna till teriyakisåsen i en skål.
Kyckling
Stek de tinade kycklinglårfiléerna i olja ca 3 minuter på varje sida på hög värme. Slå på teriyakisåsen på kycklingen och koka ihop. Sänk temperaturen och låt sjuda i 3-4 minuter på svag värme. Kycklingen ska bli fint glacerad av teriyakisåsen. Avsluta med att strö över sesamfrön, strimlad purjolök och chili.
Tina sojabönorna och blanda med böngroddar och kimchi tillsammans med böngroddar.
Servera kycklingen med sojabönsalladen och nykokt ris.