
Grillade kycklingspett med sesam, chili och lime
30 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
blötlagda bambuspett
2 st
lime, saft och skal
2 msk
japansk soja
0.5 msk
sesamolja
3 st
salladslök, tunt skivad
1 st
chili, tunt skivad
2 msk
rostade sesamfrön
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smaken av sesamolja, soja och lime är grunden för dessa goda kycklingspett. Perfekt som buffémat.
Så här gör du
Skär kycklingen i 3×3 cm stora tärningar och trä på blötlagda grillspett. Blanda soja, sesamolja, skuren chili, skivad salladslök och rostade sesamfrön i en skål.
Grilla eller stek kycklingspetten 3 min på varje sida tills kärntemperaturen når 70 grader. Pensla spetten rikligt med sesamblandningen. Gott att servera med kimchi.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese