KF_Matbilder_Filmriding-1
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingramen med zoodles och misodressing

min | Medelsvårt

En fantastisk smakrik och nyttig ramensoppa signerad Markiz Tainton med zoodles, zucchininudlar,  istället för vanliga nudlar. Tillsammans med miso, saftiga kycklinglår och all god topping en riktig smakbomb.

Ingredienser

Lårfilé

Buljong

1.5 liter
kycklingbuljong
2 cm
ingefära, fint tärnad eller riven
1 st
chili, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, riven

Grönsaker

100 g
svamp (valfri i säsong)
1 st
broccoli, i buketter
1 st
röd lök, skivad
1.5 dl
sojabönor

Zoodles

1 st
zucchini, stor och strimlad eller svarvad

misodressing

0.5 dl
tahini (alwadi)
0.5 dl
misopasta
2 msk
limesaft, pressad

Ramentoppings

1.5 dl
böngroddar
1 dl
salladslök, fint skuren
1 dl
koriander, grovt skuren
1 dl
cashewnötter, rostade
2 msk
sesamfrön svarta, rostade
4 st
ägg, kokta och delade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En fantastisk smakrik och nyttig ramensoppa signerad Markiz Tainton med zoodles, zucchininudlar,  istället för vanliga nudlar. Tillsammans med miso, saftiga kycklinglår och all god topping en riktig smakbomb.

Så här gör du

Buljong

Fräs chili, vitlök och ingefära i lite matolja i några minuter. Tillsätt kycklingbuljongen. Låt koka upp Tillsätt lårfilé och sjud i ca 4-5 minuter.

Ansa och skär grönsakerna och svampen och tillsätt i buljongen och sjud i några minuter.

Zoodles

Gör zoodles (zucchininoodles) med mandolin, potatisskalare, osthyvel eller grönsakssvarv. Gör fyra st knyten så att det blir enkelt att portionera.

Misodressing

Blanda samtliga ingredienser till misodressingen. Tillsätt precis innan servering i buljongen.

Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6-7 minuter. Ta av och spola i kallvatten. Skala och dela äggen.

Portionera zoodles i 4 skålar. Håva över kycklingen, grönsakerna och svampen och fördela jämnt. Slå över buljongen och toppa med böngroddar, ägg, salladslök, koriander, cashewnötter samt svarta sesamfrön. Avsluta med att ringla lite sesamolja.