KF_Matbilder_Filmriding-1
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingramen med zoodles och misodressing

min | Medelsvårt

En smakrik och nyttig ramensoppa med zoodles, zucchininudlar.
Med all god topping blir det en riktig smakbomb signerad av Markiz Tainton

Ingredienser

Lårfilé

Buljong

1.5 liter
kycklingbuljong
2 cm
ingefära, fint tärnad eller riven
1 st
chili, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, riven

Grönsaker

100 g
svamp (valfri i säsong)
1 st
broccoli, i buketter
1 st
röd lök, skivad
1.5 dl
sojabönor

Zoodles

1 st
zucchini, stor, strimlad eller svarvad

misodressing

0.5 dl
tahini (Alwadi)
0.5 dl
misopasta
2 msk
limesaft, pressad

Ramentoppings

1.5 dl
böngroddar
1 dl
salladslök, fint skuren
1 dl
koriander, grovt skuren
1 dl
cashewnötter, rostade
2 msk
sesamfrön svarta, rostade
4 st
ägg, kokta och delade
sesamolja vid servering

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En smakrik och nyttig ramensoppa med zoodles, zucchininudlar.
Med all god topping blir det en riktig smakbomb signerad av Markiz Tainton

Så här gör du

Buljong
Fräs chili, vitlök och ingefära i lite matolja under några minuter. Tillsätt kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt strimlad kycklinglårfilé och sjud i ca 4-5 minuter.

Ansa och skär grönsakerna och svampen och tillsätt i buljongen och sjud i några minuter.

Zoodles
Gör zoodles (zucchininoodles) med mandolin, potatisskalare, osthyvel eller grönsakssvarv. Gör fyra st knyten så att det blir enkelt att portionera.

Misodressing

Blanda samtliga ingredienser till misodressingen. Tillsätt precis innan servering i buljongen.

Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6-7 minuter. Ta av och spola i kallvatten. Skala och dela äggen.

Portionera zoodles i 4 skålar. Håva över kycklingen, grönsakerna och svampen och fördela jämnt. Slå över buljongen och toppa med böngroddar, ägg, salladslök, koriander, cashewnötter samt svarta sesamfrön. Avsluta med att ringla lite sesamolja över.