
Harissa kycklingmacka med hummus och fetaost
Ingredienser

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En macka med hetta kreerad av Markiz Tainton.
Strimlad Lårfilé Harissa harmonierar fint med hummus och fetaost.
Så här gör du
Hetta upp olivolja och stek den strimlade Kycklingenlårfilén i en het panna under omrörning i ca 3 minuter. Addera vatten och lägg locket på i ca 3-4 minuter tills vattnet kokat in.
Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Bred hummusen på brödskivorna. Fördela kycklingen på brödskivorna, strö över fetaost och mynta. Toppa med granatäppelkärnor. Servera direkt.

FLER RECEPT

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost