
Harissa kycklingmacka med hummus och fetaost
30 min | Enkelt
Ingredienser
Harissakyckling
Hummus
400 g
kikärtor, kokta
1 klyfta
vitlök, hackad
1 tsk
spiskummin
1 st
citron, saften
1.5 msk
tahini
0.5 msk
olivolja
salt
Tillbehör
4 skivor
surdegsbröd
smör och olja till stekning
100 g
fetaost, smulad
1 knippe
mynta, finskuren
2 msk
granatäpplekärnor

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En macka med hetta kreerad av Markiz Tainton
Harissakryddad lårfilé harmonierar fint med hummus och fetaost.
Så här gör du
Harissakyckling
Strimla kycklinglårfilén och blanda med harissapasta, citronsaft, olivolja och salt i en bunke.
Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt en skvätt vatten och lägg locket på i ca 3-4 minuter tills vattnet kokat in.
Hummus
Skölj kikärtorna och lägg i en mixer tillsammans med hackad vitlök, spiskummin, citronsaft och tahini. Mixa slät och tillsätt sen olivoljan. Smaka av med salt och spä eventuellt med lite vatten för önskad konsistens.
Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Bred hummusen på brödskivorna. Fördela kycklingen på brödskivorna, strö över fetaost och mynta. Toppa med granatäppelkärnor. Servera bums!
