Hasselbackspotatis med löjrom
45 min | Medelsvårt
Ingredienser
12 st
små potatisar, skalade
25 g
smör
salt
2 msk
ströbröd
1 st
röd lök, finhackad
0.5 dl
smetana
80 g
löjrom
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Hasselbackspotatis i lyxig miniversion med löjrom. Given plats på nyårsminglet.
Så här gör du
Skär av en bit på potatisen så den står stadigt. Skiva sen potatisen tunt med vass kniv men inte hela vägen genom potatisen.
Lägg nu potatisarna i en ugnsform. Salta och hyvla över smöret. Sikta över ströbrödet.
Baka i ca 30 minuter tills potatisarna är gyllenbruna och krispiga. Skeda över smöret med jämna mellanrum. Låt svalna något.
Toppa med smetana, löjrom och finhackad rödlök.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka