(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Barnens Halloweensnacks med kycklingköttbullar och kycklingprinskorv

30 min | Enkelt

Roliga Halloweensnacks för barnen. Pyssla tillsammans och servera på barnbuffén.

Ingredienser

Spindelköttbullar

1 st
orange paprika
1 dl
svarta oliver, urkärnade

Smördegspumpor med kycklingköttbullar

1 pkt
smördeg
1 st
ägg
steksnöre

Kycklingprinsar

1 st
morot
majonnäs

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Roliga Halloweensnacks för barnen. Pyssla tillsammans och servera på barnbuffén.

Så här gör du

Spindelköttbullar

Skär till små ben av paprika, sätt benen i köttbullarna och använd små bitar av svarta oliver som ögon.

Smördegspumpor med kycklingköttbullar

Stansa ut runda cirklar ur smördegen och klä in köttbullarna. Knyt tre snören runt smördegsbollen, så den liknar en pumpa. Pensla med ett uppvispat ägg och baka i ugnen på 200 °C tills de är gyllene.

Kycklingprinsar

Kryssa ändarna på prinskorvarna och stek i en panna, så att de krullar ihop sig.

Trä ”prinsarna” på spett och skär ut mun och ögon med en kniv. Skala moroten, hyvla tunt på mandolin och forma små hattar. Fäst dem med majonnäs.

Så här gör du halloweenprinsar! Scrolla upp bilden

 

Om kycklingköttbullar

Kycklingköttbullar gjorda av det goda, ljusa, hälsosamma, klimatsmarta kycklingköttet. Tillagade på klassiskt vis, färdiga att äta och du steker dom några minuter för att få en fin stekyta.

Ingredienser: Kycklingkött 70%, vatten, kycklingfett, potatisstärkelse, potatisflingor, salt, lök, druvsocker, vegetabilisk fiber (potatis, citrus), grönsaksbuljong, kryddextrakt (svartpeppar), vitpeppar, cayennepeppar. Stekta i rapsolja.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

 

Om kycklingprinskorv

En prinskorv av klassisk karaktär, gjord på svensk kyckling. Passar perfekt för brunch, buffé, högtider och fest!

Ingredienser: Kycklingkött 76%, vatten, rapsolja, potatisstärkelse, salt, potatisfiber, lök, vitpeppar, paprika, muskot, koriander, kardemumma, socker, konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E301), arom. Fårtarm. Äkta alspånsrökt.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.