Barnens Halloweensnacks med kycklingköttbullar och kycklingprinskorv
Ingredienser
Spindelköttbullar
Smördegspumpor med kycklingköttbullar
Kycklingprinsar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Roliga Halloweensnacks för barnen. Pyssla tillsammans och servera på barnbuffén.
Så här gör du
Spindelköttbullar
Skär till små ben av paprika, sätt benen i köttbullarna och använd små bitar av svarta oliver som ögon.
Smördegspumpor med kycklingköttbullar
Stansa ut runda cirklar ur smördegen och klä in köttbullarna. Knyt tre snören runt smördegsbollen, så den liknar en pumpa. Pensla med ett uppvispat ägg och baka i ugnen på 200 °C tills de är gyllene.
Kycklingprinsar
Kryssa ändarna på prinskorvarna och stek i en panna, så att de krullar ihop sig.
Trä ”prinsarna” på spett och skär ut mun och ögon med en kniv. Skala moroten, hyvla tunt på mandolin och forma små hattar. Fäst dem med majonnäs.
Om kycklingköttbullar
Kycklingköttbullar gjorda av det goda, ljusa, hälsosamma, klimatsmarta kycklingköttet. Tillagade på klassiskt vis, färdiga att äta och du steker dom några minuter för att få en fin stekyta.
Ingredienser: Kycklingkött 70%, vatten, kycklingfett, potatisstärkelse, potatisflingor, salt, lök, druvsocker, vegetabilisk fiber (potatis, citrus), grönsaksbuljong, kryddextrakt (svartpeppar), vitpeppar, cayennepeppar. Stekta i rapsolja.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Om kycklingprinskorv
En prinskorv av klassisk karaktär, gjord på svensk kyckling. Passar perfekt för brunch, buffé, högtider och fest!
Ingredienser: Kycklingkött 76%, vatten, rapsolja, potatisstärkelse, salt, potatisfiber, lök, vitpeppar, paprika, muskot, koriander, kardemumma, socker, konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E301), arom. Fårtarm. Äkta alspånsrökt.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.